Shaun Botterill/Getty Images
SLUŽBENO POTVRĐENO

COSTA IZ BAYERNA U JUVENTUS Bavarci se 'riješili' brazilskog reprezentativca, Atletico zaobišao zabranu i doveo zvijezdu Seville

Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2017. 00:25

Talijanski nogometni prvak Juventus doveo je iz njemačkog prvaka Bayerna na jednogodišnju posudbu brazilskog reprezentativca Douglasa Costu (26).

Juventus je za posudbu platio Bayernu šest milijuna eura, a ukoliko će sljedećeg ljeta željeti zadržati brazilsko krilo, tada će talijanski velikan morati izdvojiti još 40 milijuna eura.

Costa je od 2010. do 2015. godine bio član ukrajinskog Šahtara iz Donecka iz kojega je stigao u Bayern. Prošle sezone je u Bundesligi upisao 23 nastupa i četiri pogotka. Za reprezentaciju Brazila dosada je odigrao 21 utakmicu.

Vitolo u Atleticu

Španjolski nogometni prvoligaš Atletico iz Madrida objavio je u srijedu kako je angažirao španjolskog reprezentativnog veznjaka Vitola (27), dosadašnjeg člana Seville, a koji će prvi dio nove sezone provesti na posudbi u Las Palmasu.

Atletico do siječnja sljedeće godine ne smije registrirati nove igrače jer ga je FIFA kaznila zbog potpisivanja ugovora s maloljetnicima, pa je bio prisiljen poslati Vitola na šestomjesečnu posudbu.

Predsjednik Seville Jose Castro u ponedjeljak navečer je objavio kako je dogovorio produžetak ugovora s Vitolom, no igrač je promijenio mišljenje nakon Atleticova poziva u utorak.

Sam Vitolo se u srijedu pojavio u uredu vodstva lige sa 37.5 milijuna eura, koje je dobio od Atletica, s kojima je otkupio svoj ugovor sa Sevillom.

Vitolo je dogovorio suradnju s Atleticom do ljeta 2022. godine.

Linker
30. travanj 2024 08:52