Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
POPIO CIPELU

ČOVJEK KOJI JE ZA POVIJESNIH '7:1' NAJVIŠE PLATIO 'Ma bili su jaki, momčad koja je igrala protiv nas prodala se za više od 100 milijuna eura'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2016. 12:27

Krunoslav Jurčić osvojio je prvi bod u prvoj utakmici na klupi Adanaspora. Njegova momčad remizirala je s Gaziantepsporom na svom terenu, završilo je 0:0.

- Imali smo gredu, vratnicu, mogao je sudac za nas dosuditi i jedanaesterac... Bili smo bolji, ali eto, nismo zabili. Nedostaje mi “killer”, pravi strijelac. Klub je doveo dosta novih igrača kad je ušao u prvu ligu, to je dosta često u Turskoj. Sad sve to treba posložiti. Radim, izabrao sam ovaj izazov, veseli me i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu sve biti bolje - kaže Jurčić.

Bivši trener Dinama poznat je po studioznom nogometnom pristupu, iznimno angažiranom radu, u posao se unosi svom mogućom energijom, pa valja vjerovati da će postati još jedan od hrvatskih trenera koji su postali itekako cijenjeni na inozemnom tržištu.

Lyonova šetnja

Konačno, turska liga iznimno je snažna, napraviti pravi rezultat u toj ligi s klubom koji je tek posto prvoligaš bila bi zaista izvrsna priča. U sljedećem kolu Jurčića i njegov Adanaspor čeka teško gostovanje kod Osmanlispora, koji je neporažen nakon tri kola; u posljednjem je kao gost svladao Trabzonspor sa 2:0.

Naravno, kad smo već razgovarali su Jurčićem o njegovu startu u Turskoj, nismo mogli ne spomenuti i Dinamo. Modri danas igraju s Lyonom svoju startnu utakmicu u skupini Lige prvaka. Upravo je Jurčić bio trener Modrih prije pet godina kad su se također u Ligi prvaka sudarali s Lyonom. Na Gerlandu je bilo 2:0 za domaće, a u Maksimiru se zbio onaj strašan poraz od 1:7. Nakon njega Jurčić više nije bio trener Dinama.

Vjerojatno znate da je taj poraz ostavio dosta kontroverzi u javnosti, jer je u drugom poluvremenu modra momčad djelovala neprepoznatljivo loše. Istina, imali su Modri od 28. minute igrača manje, Jerko Leko je isključen zbog dva žuta kartona, no nakon 1:1 u prvih 45 minuta drugi dio izgledao je zaista poražavajuće, gosti su se šetali kroz plavu obranu kako su htjeli, vratar Kelava samo je kupio lopte iz mreže.

Nakon utakmice kao glavni krivac proglašen je Jurčić, makar se mjesecima poslije u medijima nagađalo da s tom utakmicom “nešto nije bilo u redu”.


Lyon tarih yazdı! | Dinamo Zagreb 1 - 7 Lyon by Sporx

Sjena sumnje

Jer taj debakl Dinama trasirao je put Lyonu u osminu finala Lige prvaka na Ajaxov račun, pa su odmah reagirali nizozemski mediji. Visokotiražni “De Telegraaf” već je drugo jutro nakon ogleda objavio fotografiju na kojoj Domagoj Vida namiguje Gomisu te je izrazio sumnju u regularnost zagrebačke utakmice.

- Gledajte, nije mi namjera i neću vaditi kosture iz ormara, ja sam platio svoju cijenu - kaže Jurčić.

Naravno, to što nam je rekao bivši trener Modrih jasna je poruka da se ne namjerava vraćati u prošlost, te prekapati po vremenu koje je bilo takvo kakvo je bilo, a konačno, za bilo kakve sumnje koje su odaslane iz nizozemskih medija, a koje su onda potencirali i neki hrvatski, nikad nije bilo dokaza. Nadalje, Jurčić je korektan čovjek, o tim danima i tom nesretnom porazu nije želio previše lamentirati na dan kad Modri igraju utakmicu s istim klubom s kojim se njegova momčad sučelila prije pet godina.

A ono namigivanje Domagoj Vida je kasnije objasnio, rekao je kako je htio poručiti Gomisu da prestane stalno kao bijesan stršljen juriti po loptu u mrežu nakon što postigne pogodak.

Bili su prejaki

Ipak, nakon što su se Modri dosta dobro nosili s Lyonom na Gerlandu, nekako je bilo teško za shvatiti da su onako nadigrani na Maksimiru.

- Na Gerlandu smo se dobro držali do prvoga gola koji smo primili nakon prekida. Međutim, ondašnja momčad Lyona bila je zaista jaka, ta generacija koja je igrala protiv nas kasnije se prodala za više od 100 milijuna eura - kaže Jurčić.

Kad se radi o današnjem ogledu, bivši strateg Modrih će kazati:

- Dinamo će lakše napraviti rezultat na startu Lige prvaka, nego kasnije. To je isto godinama, Modri hvataju formu već na početku sezone, moraju zbog europskih utakmica. S vremenom onda forma pada, pa je kasnije mnogo teže. Zato je prvi ogled s Lyonom prilika da se napravi neki rezultat.

Priča Jurčić da nije lako Dinamu držati formu kroz cijelu polusezonu jer rano počinje s natjecanjem u Europi, a tako i u domaćem prvenstvu.

- Ponekad znam kazati da bi nakon napornih utakmica svaka tri dana i uz velika očekivanja Dinamu pred kraj polusezone bilo teško igrati i da su na drugoj strani juniori. Nadalje, to je također povijest pokazala, na ljeto osim utakmica i potjere za Ligom prvaka, dolazi i do prodaje bitnih igrača - zaključio je Jurčić.

Linker
02. svibanj 2024 19:22