screenshot
FUTSAL U19 EUROPSKO PRVENSTVO

ČUDESAN POVRATAK HRVATSKE U NEVIĐENOJ DRAMI! HRVATSKA NAKON PENALA SREDILA PORTUGAL I IZBORILA FINALE EURA 'Ovo je najveći uspjeh u povijesti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2019. 20:31

Mlada hrvatska futsal U19 reprezentacija izborila je veliko finale Europskog prvenstva nakon što je u polufinalu nakon boljeg izvođenja penala srušila jednog od favorita za zlato reprezentaciju Portugala 2:2 (3:2). U finalu ih čeka Španjolska koja je u svojem polufinalnom ogledu bila bolja od Poljske (3:1).

U dramatičnoj utakmici Portugalci su imali više od igre i bili puno opasniji po vrata naših, ali na vratima Hrvatske briljirao je Čizmić. Portugal je poveo u 31. minuti kada je Paco prošao gotovo čitavi teren i zatim na desnoj strani odlično uposlio Celija koji šalje loptu kroz Čizmićeve noge za vodstvo.

U posljednjim trenucima utakmice izbornik Marinko Mavrović se odlučio na maksimalni rizik te je krenuo igrom bez vratara. Pleli su naši mrežu oko vrata Portugala da bi potom Jurlina tri sekunde prije kraja špicom s desetak metara zakucao loptu u mrežu za izjednačenje što je ujedno značilo i produžetke.

Portugalci su i u nastavku susreta prvi došli do prednosti nekoliko trenutaka prije isteka prvog produžetka kada je mrežu Čižmića pogodio Chuva. Ipak, naši su se ponovno upustili u maksimalan rizik i preko Vukelića izjednačili rezultat da bi u konačnici slavili nakon penala.

Nakon utakmice kratko je uspjeh naših prokomentirao i jedan od najboljih futsal nogometaša u povijesti Korab Morina.

- Ovo je najveći uspjeh hrvatskog futsala ikad.

Linker
03. svibanj 2024 11:18