KREĆE LAVINA

CURE NOVI DETALJI OKO MANDŽUKIĆEVOG TRANSFERA, U SENZACIONALNI POSAO SE UMIJEŠAO I RONALDO! Talijani otkrivaju koliko će United izdvojiti za Hrvata

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 15:43

Sve je danas javno dostupno, pa tako i (polu)privatne grupe kreirane na kojekakvim društvenim mrežama i sličnim servisima. Bilo koja radna zajednica, počevši od naše redakcije pa do, primjerice, nogometaša talijanskog prvaka Juventusa ima svoju grupu na WhatsAppu. U njoj se, za one koji eventualno ne znaju, u trenutku mogu među uključenima razmjenjivati informacije kroz stalan kontakt sudionika.

U Juventusovoj grupi javio se Paulo Dybala koji je glavnu zvijezdu kluba sa stadiona Allianz, Cristiana Ronalda, upitao što misli o tome da se Argentinac otisne prema Old Traffordu. Odgovor kojeg je dobio, a kojeg su vidjeli i svi ostali članovi grupe glasio je: Idi u Manchester! To je skraćena verzija prepiske koju su "probili" brojni engleski mediji.

Football Soccer - Juventus v Bologna - Italian Serie A - Juventus stadium,Turin, Italy - 08/01/17 - Juventus' Paulo Dybala celebrates with teammates after scoring a penalty against Bologna.  REUTERS/Giorgio Perottino
Giorgio Perottino / REUTERS

Cristiano Ronaldo je Dybali poručio da ode u United "ako želi postati prvak". Nije poznato je li isto sugerirao i Matthijsu de Ligtu u trenucima kada se mladi nizozemski stoper premišljao o novom klubu u kojeg će preći iz Ajaxa. Ali, CR7 je sigurno kumovao dolasku već sad jednog od najboljih svjetskih obrambenih igrača u redove Stare dame. Isto tako, jedno desetljeće nakon odlaska s "kazališta snova", portugalski je as ovim načinom komunikacije pokazao svom bivšem klubu da ga i dalje iznimno cijeni.

Osim što bi nakon Ronaldova blagoslova Dybala mogao promijeniti sredinu, u Juventusu bi mogao kao dio ove senzacionalne razmjene zaigrati Romelu Lukaku. Velika želja Antonia Contea u Interu tako bi mogla u redove njihova mrskog rivala u ovoj zvučnoj razmjeni. Ostaje pitanje hoće li se ovim potezom, kada i ako se on dogodi, pokrenuti domino-efekt u redovima tri jaka talijanska kolektiva. Mandžukić, Icardi, Džeko... Svi oni čekaju, baš kao i Juventus, Inter i Roma na prvi potez nekog od igrača na tržištu.

TURIN, ITALY - DECEMBER 07:  Mario Mandzukic of Juventus celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Juventus and FC Internazionale at Allianz Stadium on December 7, 2018 in Turin, Italy.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images )
Tullio M. Puglia/Getty Images

Događanja na relaciji Dybala - Lukaku trebala bi utjecati i na eventualan prelazak bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića u Manchester United. Iako je prvotno Brođanin trebao biti uključen u razmjenu, taj bi transfer trebao biti kategoriziran odvojeno, dakle - biti odvojen posao. Po saznanjima talijanskog Tuttosporta, odšteta koju će Crveni vragovi platiti Juventusu trebala bi biti između 10 i 15 milijuna eura, no tek treba vidjeti hoće li Torino odaslati signale prihvaćanja prema Manchesteru.

Linker
18. travanj 2024 13:29