Foto: Marko Todorov / CROPIX
MODRI U POLUFINALU KUPA

CVITANOVIĆ POSVETIO POBJEDU OZLJEĐENOM DINAMOVCU, ALI UNATOČ SLAVLJU UKAZAO NA PROBLEME 'Velike momčadi si ne dopuštaju ovakve situacije'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. studeni 2017. 18:54

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u polufinale hrvatskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu pred gotovo praznim tribinama stadiona Maksimir pobijedili Istru 1961 4-2 (2-0).

"Modri" su rutinski stigli do pobjede protiv Puljana, premda je Istra 1961 koncem rujna u prvenstvu odigrala 0-0 protiv Dinama.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Angelo Henriquez (34, 44, 69), a pogodak za Dinamo zabio je i Arijan Ademi (48). Za goste su zabili Dinamov stoper Leonardo Sigali koji je ubačaj Tome Kitarovskog u 52. minuti skrenuo u vlastitu mrežu, te Dejan Maksimović (88).

- Najbitniji je prolaz i polufinale, to smo ostvarili, to je bio prioritet i cilj. Odradili smo kako spada, vrlo superiorno smo to i napravili. Posvećujemo ovu pobjedu Ameru Gojaku, ozljeda ligamenta iz dvoboja s Rudešom je ozbiljnija, morat će dulje pauzirati. Najmanje šest tjedana mora biti u gipsu, to je veliki hnedikep. Želim mu što brži oporavak, on je vrijedan, čvrst dečko, čudi me da mu se to uopće desilo - započeo je Cvitanović, hvaleći svoje igrače, ali i pronalazeći mane u generalnoj dobroj predstavi.

- Veseli me tečna igra, dobra reakcija na izgubljenu loptu, vidio se stav i karakter. Ali, nije dobro da nam se ponavljaju ove stvari u zadnjih 15-20 minuta, treba cijeniti, loptu, igru i momčad. Kolektivna ideja i koncentracija je dovela dečke do četiri pogotka, to treba zadržati do kraja, ta dva gola koja smo primili ne bi se smjela dogoditi i ljute me. Velike momčadi si ne dopuštaju ovakve situacije, igraju od prve do zadnje minute, igrači su toga svjesni, rekao sam im odmah u svlačionici što mi smeta. Želio bih da budemo profinjeniji, da znamo utakmicu privesti kraju bez stresova i kriznih situacija, a mi smo si sami složili probleme - rekao je Dinamov trener.

- Drago mi je zbog Henriqueza i njegovih golova, drago mi je zbog pobjede. Ali, htio bih da svi igraju jednostavnije, da to bude još bolje.

Darko Raić-Sudar s druge strane nije imao baš puno razloga za zadovoljstvo. Pogotovo ga je razočarala igra u prvom dijelu.

- Dinamo je apsolutno zasluženo pobijedio, razočaralo me prvo poluvrijeme. Da, nismo napravili nijedan faul, slobodno mogu reći da je to naše najlošije poluvrijeme ove sezone. Istina, ostavio sam neke igrače u Puli, nama je utakmica s Rudešom najvažnija, ali morali smo bolje u tih prvih 45 minuta - rekao je Istrin trener, progovorivši i o teškoj situaciju u kojoj se klub nalazi.

- Kako preživljavamo? Ne znam ni ja, postoji nada, trebala bi se riješiti situacija idućih dana. Svaka čast igračima što su ovo izdržali, važno je da se spasi klub. No, da zaključim, živi smo u prvenstvu, ova je utakmica poslužila kao priprema za dvoboj s Rudešom, svakako nam je dobro došla.

Linker
10. svibanj 2024 22:00