StoryEditor
 REUTERS/Kai Pfaffenbach
IMAO JE VELIKU ŽELJU

DA NIJE BILO FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA, STRINIĆ SIGURNO NE BI ZAIGRAO Velik broj nastupa u Rusiji ostavio je traga na njemu

Autor: Dražen AntolićObjavljeno: 18. srpanj 2018. 18:06

U zadnji čas je potvrđeno da će Ivan Strinić biti u udarnoj postavi. Zlatko Dalić imao je jasnu ideju da ponovi sastav i sustav koji je prakticirao s Argentinom, Danskom i Engleskom, no problemi lijevog braniča stavili su tu poziciju u središnje zanimanja.

Strinić je nakon Rusije jedan trening preskočio, na drugom radio izdvojeno. Fizioterapeuti su činili goleme napore da ga osposobe, večer prije utakmice dobili smo informaciju da će vjerojatno biti fit, iako to nitko nije mogao potvrditi sa sto posto.

  

No, na dan susreta Strinić je i dalje osjećao problem s aduktorom. Na jednom mjestu skupila mu se tekućina, što je klasična posljedica umora. Strinić tijekom sezone nije navikao igrati u kontinuitetu i plaćao je danak statusa u Sampdoriji, koja ga je bacila na klupu nakon što je objavljeno da prelazi u Milan.

U Rusiji je imao velik broj nastupa i to je ostavilo trag. No, naporima medicinske službe i Strinićevom velikom željom našao se u prvoj postavi. Da je neka druga utakmica, a ne Svjetsko prvenstvo i to još finale, zacijelo ne bi igrao...

Linker
04. srpanj 2020 00:38