Petar Stojanović i Phil Foden
 Ronald Gorsic / CROPIX
ZADNJA GODINA UGOVORA

DA SU PRISTALI, MODRI BI BILI U PROBLEMIMA: DINAMO ODBIO PONUDU ZA JOŠ JEDNOG VAŽNOG PRVOTIMCA Stopiran odlazak igrača kakvih na Maksimiru nema puno

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. siječanj 2020. 12:00

Jedan je turski klub ove zime želio u svoje redove dovesti Petra Stojanovića. No, kako smo čuli, Dinamo je tu ponudu odbio, što zbog njezine visine, a što i zbog činjenice da Bjelica osim Stojanovića i Moharramija u kadru više i nema desnog beka. Kako ni sam Stojanović, što je rekao i nekoliko puta na kraju polusezone, nije u ‘niskom startu’ za odlazak iz Dinama, jer mu je u Dinamu lijepo i osjeća se kao kod kuće, nije, zasad, bilo ni neke prevelike drame oko tog transfera.

Što će dođe li viša ponuda, vidjet ćemo ako se dogodi.

No, treba naglasiti i da je Stojanović nedavno ušao u zadnju godinu ugovora. Aktualni mu istječe u siječnju 2021. pa je logično da se na stolu uskoro nađe i tema njegova statusa. Hoće li i njemu Dinamo kao Leovcu i Theophile-Catherineu, ponuditi novi ugovor? Jasno, to bi poboljšalo i izglede Dinama u pregovorima kod transfera, dođe li neka nova ponuda.

Stojanović, iako često kritiziran zbog nekih poteza i pogrešaka, jedan od najstandardnijih igrača zadnjih sezona, pozitivac u svlačionici, voljen među suigračima, niti jedan trener s njim nije imao dosad nikakvih većih problema.

U Dinamu ga cijene, on u Dinamu uživa, no nikad se ne zna u kom će smjeru ići ta priča. Uostalom, u Maksimiru planiraju naljeto dovesti Frana Karačića, možda je i to naznaka da bi Stojanović mogao otići. Puno je priča i kombinacija, kao i svakog siječnja, fakt je da Stojanoviću za godinu dana istječe aktualni ugovor i da je najbolje što prije riješiti status.

U istoj je situaciji i Mario Gavranović, no za njega otprije znamo da bi mogao napustiti Dinamo, ako dođe ponuda koja će zadovoljiti i njega i klub.

Linker
18. travanj 2024 20:09