REUTERS
POTPIRIVAN VELIKI PREOKRET

'DALI SU SVE OD SEBE, BILI BOLJI, ALI JEDAN JE PROJEKTIL ZAKLJUČIO PRIČU' Reakcije norveških medija nakon Dinamovog izbacivanja Rosenborga

Kako su norveški mediji doživjeli Rosenborgovo ispadanje od Dinama u playoff rundi Lige prvaka
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 13:17

“Navijači su ustali sa svojih mjesta. ‘Standing ovation’ ispratio je igrače Rosenborga u svlačionicu. Klub, navijači, igrači..., svi žive san o Ligi prvaka. Koji je vrlo, vrlo živ. Čekaju nas velika uzbuđenja...”

Tako je visokotiražni i najčitaniji norveški dnevnik Dagbladet opisao situaciju nakon prvih 45 minuta, u kojima je potpirivao dojam velikog preokreta i prolaska u skupine Lige prvaka. No, u 71. je, kao i ostali bitniji mediji, zaključio:

Velika anketa SN - koga biste voljeli u skupini Lige prvaka s Dinamom?

U prvoj jakosnoj skupini nalazi se sedam prvaka najbolje rangiranih europskih liga te Liverpool kao aktualni europski prvak. Bilo koji protivnik iz ovog 'šešira' bit će jako težak.

Ni druga jakosna skupina ne nudi lakog protivnika. Tu su oba madridska kluba, Borussia Dortmund, Napoli, Tottenham, Ajax, Šahtjor i Benfica. Sve velikan do velikana.

Četvrta jakosna skupina nudi neke potencijalne zamke, poput Atalante, Leipziga i Lillea, ali i nekoliko klubova protiv kojih se 'može igrati' pa će tu Dinamo tražiti bodove.

“Akintola je doveo Rosenborg u vodstvo, Hedenstad je pogodio gredu, momčad Hornelanda pokazivala je naznake velikog preokreta..., no domaćini su sredinom drugog dijela zapali u krizu, koju je gašenjem svjetla na Lerkendalu okončao Amer Gojak. Dali su sve od sebe, bili bolji, možda i zaslužili produžetke, ali jedan projektil zaključio je priču...”

Linker
26. travanj 2024 18:54