Damir Krajac / CROPIX
PRESS KONFERENCIJA

DALIĆ NAJAVIO OFENZIVNU HRVATSKU, ALI NAJVIŠE SE PRIČALO LOVRENOVOJ IZJAVI Modrić još nije razgovarao s Rakitićem:'Teško mi je ući u njegovu glavu...'

PRESS-KONFERENCIJA Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić odradili obveze prema predstavnicima medija uoči kvalifikacijskog dvoboja za EURO 2020 između Slovačke i Hrvatske koji se u petak (20.45) igra u Trnavi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 21:38

Gostovanje kod Slovaka mnogi će okarakterizirati najtežim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kvalifikacijskoj kampanji za EURO 2020. Nezgodni, čvrsti, posebno dobri na svom travnjaku s nekolicinom vrlo kvalitetnih pojedinaca. Upravo na to, ali i na još neke detalje upozorili su Zlatko Dalić i Luka Modrić, izbornik i kapetan Vatrenih.

- Nema ništa novo što se tiče kadra. Svi su spremni, orni i zdravi. Kovačić je bio ozlijeđen, on je ostao u Hrvatskoj. Ostali su tu, jedva čekamo utakmicu - izjavio je Dalić u smislu odgovora na prvo pitanje slovačkih novinara.

Kad su saznali da Hrvatska neće biti kompletna (Kovačić, Rakitić...), zanimalo je domaćine što Dalić misli o utakmici u Budimpešti koju je njegova momčad izgubila.

- Ta utakmica u Mađarskoj bila je dobra škola za nas. Nismo bili dovoljno motivirani, odgovorni i agresivni. Ne smijemo to ponoviti ovdje. Očekujem sličnu utakmicu toj, sad moramo biti dovoljno odgovorni i dati svoj maksimum. Svi protiv nas kao svjetskih viceprvaka igraju na maksimumu, mi ako nismo na razini možemo imati problema - rekao je Dalić.

VIDEO: CROPIX

Slovački jezik je dosta sličan ruskom. Pa i klima je kao u Rostovu....

- Svjetsko prvenstvo je bilo i prošlo je. Bila je to drugačija priprema, ovo su kvalifikacije za novo natjecanje. Mi smo dva dana radili analizu Slovačke, znamo da su oni najjači u veznom redu. Hamšik je najopasniji, tu je i taj Mak, ali... Sve će ovisiti o nama, o našoj kvaliteti i pristupu. Nema razloga da budemo loši! Nije bilo puno vremena, praktički smo samo dva dana zajedno i nisam zadovoljan.Prije Walesa je bilo puno više vremena. Ipak, moramo dati sve od sebe da taj kiks u Budimpešti ispravimo i da budemo pravi - dodaje izbornik.

Odvlače li mu fokus neke druge stvari, nešto što nije vezano za samu utakmicu?

- Neću o tome razmišljati., Samo ste vi mediji imali fokus na tome. Ako ću se vraćati na to koga sve nema, neću stati dva dana. Nema 15-tak igrača. Idemo dati moral i podršku ovima koji su ovdje. Ja uoće nisam time okupiran. Idemo napraviti taj rezultat s ovima koji su tu. Ako ćemo se vraćati onima i onome koga i čega nema, nećemo napraviti ništa - iskren je bio naš izbornik.

Je li ga iznenadila Lovrenova izjava za medije?

- Mislim da on to tako nije mislio, točno kako ste vi prenijeli. Imali smo dva sjajna treninga, ja ne mislim da je atmosfera loša, dapače. Što se sastava tiče, bit će ofenzivan, idemo dati gol. Zadnji trening bit će standardan, stariji protiv mladih da se malo opustimo pred utakmicu. Rekoh, idemo po pogodak, idemo po rezultat.

Modrić: 'Atmosfera je dobra!'

- Osjećam se dobro, istina je da sam prošao cijele pripreme i da sam se dobro odmorio. To me napunilo energijom i velikom željom za dobru sezonu. Isto tako, u prvenstvo nismo startali najbolje i to je tek početak. Dizat ću se i ja pojedinačno, ali i Real kao momčad. Zdravlje je dobro, a to je u konačnici najvažnije - rekao je kapetan Vatrenih na početku pressice.

Modrić je prije desetak godina već igrao protiv Slovaka u hrvatskom dresu, bila je posrijedi jedna prijateljska utakmica koje se hrvatska i Realova "desetka" baš i ne sjeća.

- Imam neka mala sjećanja na tu utakmicu. Bilo je dosta teško i ne baš gledljivo. I tad je pokazatelj bio da su Slovaci imali jednu dobru momčad. Takvi su i danas, ali nemam nešto previše memorija s te prijateljske utakmice - dodaje Modrić.

Tko će biti glavna slovačka prijetnja? Znamo koja su udarna lica...

- Slovačka je jako dobra momčad. Oni su nabrijani, ali i mi smo! Mislim da je njihova prva zvijezda Hamšik koji igra u Kini. Imaju dosta drugih nezgodnih igrača poput Lobotke iz Celte, s njime se često susrećem. Kompaktni su, čvrsti i vole se nadigravati. Nadam se da ćemo mi biti pravi.

Atmosfera u reprezentaciji? Treba nam pobjeda, a Dejan Lovren rekao je da ozračje u momčadi i nije baš na vrhunskoj razini...

- Svatko ima svoje gledanje na stvari. Protiv Walesa se pokazalo da je atmosfera jako dobra. Tad je trebalo pobijediti, mi smo pokazali zajedništvo, borbenost i htijenje. Taj put trebamo slijediti. Ako malo popustimo, onda se dogodi ono što se dogodilo u Budimpešti. Ja vidim atmosferu dobrom, svi smo željni dobre igre. Pobjeda bi bila fenomenalna, ali ne stavljamo imperative pred sebe. I protiv Walesa je bilo izostanaka pa smo bili dobri, a takvi moramo biti i ovdje i odigrati najbolje što možemo - nastavlja Modrić.

Je li se čuo s Ivanom Rakitićem, kako gleda na njegovu situaciju?

- Nisam razgovarao s Ivanom, moram biti iskren. U ovakvom trenutku ne bih želio ulaziti u tu temu niti davati izjave s tim u vezi. Kad se sve završi možda će biti vremena za priču o tome. Teško mi je ući u njegovu glavu i zašto dolazi u te dileme. Kao što znate, ja sam imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikim guštom dolazio tu i nikad nisam razmišljao o nedolasku dokle god mogu pomoći. Dok me izbornik i stožer žele, ja sam tu. To nije floskula, meni je zaista čast igrati za reprezentaciju. Dok budem tu, davat ću za Hrvatsku svoj maksimum - zaključio je najbolji nogometaš na svijetu za 2018. godinu.

Linker
13. svibanj 2024 12:54