screenshot
USUSRET MAĐARIMA

DALIĆ O MAĐARSKOJ, ALI I VATRENOM KOJI JE PAO U DRUGI PLAN 'Neću nikoga otpisati, ali on će morati pronaći novi klub ako se ovo nastavi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2019. 15:29

Hrvatska u četvrtak na Poljudu (20.45) igra ključnu utakmicu protiv Mađarske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Vatreni će protiv Mađara koji su slavili u prvom međusobnom ogledu imati veliku podršku s tribina obzirom da su ulaznice odavno razgrabljene.

Također valja istaknuti kako se reptezentacija okuplja u Omišu gdje će se ujedno u pripremati za utakmicu, a tom se prigodom okupljenim novinarima obratio i izbornik Zlatko Dalić.

- Nisu svi igrači još stigli, ali doći će svi tijekom dana, do treninga će doći. Nitko trenutačno nema nekih problema. Najvažnije je da ovisimo sami o sebi, nema puno kalukacija, nama treba 5,6 bodova da smo sigurno, a prva stepenica je Mađarska. Ipak, ništa manje važan nije niti Wales. Moramo popraviti dojam iz prve utakmice koju smo izgubili u Mađarkoj. Mislim da je 15 bodova dovoljeno za proći dalje, ali idemo korak po korak.

Ima li dvojbi kada je u pitanju sastav? Vlašić ili Rakitić?

- Vidjet ćemo dva-tri dana što će biti. Imam viziju i morat ćemo malo drugačije posložiti stvari i podijeliti snage. Sigurno ćemo koristiti 15, 16 igrača u ove dvije utakmice, ali vidjet ćemo kroz razgovore što ćemo napraviti. Drago mi je da se Ivan vratio nakon manjeg izbivanja. Bit će dosta razmišljanja.

Kakva je situacija s Rebićem?

- Ne igra u posljednje vrijeme i to je problem, ali kada se vrati i kada porazgovaramo ću odlučiti. To su igrači koji kada dođu u reprezentaciju daju sve od sebe.

Priznajete li sada da ste pogriješili kada ste ostavili istih 11 iz Slovačke u utakmici protiv Azerbajdžana?

- To je bila moja pogreška što to nisam učinio. Mislim da bi bilo drugačije da sam napravio neke rošade. Sjajna utakmica protiv Slovačke mi je to dala za pravo, ali morao sam bolje reagirati u drugoj utakmici. U budućnosti ću reagirati drugačije. Malo me povukla ta izvedba protiv Slovačke.

Atmosfera u Splitu, atmosfera i navijači?

- Veselim se toj utakmici i ovome što nas čeka, rekao sam prije i to ću ponoviti, da Poljud prima 100 tisuća, stadion bi bio prepun. Očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu, ulaznice su prodane u dva dana i to pokazuje koliko Split voli svoju reprezentaciju. Svi s nestrpeljenjem čekaju tu utakmicu. Milsim da se stvari koje se potenciraju na relaciju HNS-Hajduk se ne smiju rješavati preko reprezentacije jer reprezentacija tu nije ništa kriva. Što s tim imaju Perišić, Vlašić, Modrić...? Malo utakmica u Splitu nije na ponos nikome. Veseli me da je velika većina ljudi na našoj starni i da će nam biti pordrška. Hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu.

Kakvu Mađarsku očekujete na Poljudu?

- Oni imaju jedno samopouzdanje iz te prve utakmice. Neočekivano su izgubili od Slovaka i ostali bez motora ekipe Nagyja, nemaju niti brata stopera, ali mi se na to ne smijemo osvrtati. Ako mi budemo pravi kao protiv Slovačke onda nećemo imati velikih problema. Bit će sigurno defanzivno postavljeni, ali morat ćemo paziti na prekide, jer, tu su također jako opasni.

Travnjak?

- Bez obzira na sve nemamo pravo na taj travnjak sve do dan prije utakmice. Ne znam točno detalje, ali pokušat će se sve popraviti do utakmice. Nama treba dobra podloga, ali očekuje se ovih dva, tri dana da teren bude dobar.

Kakva je situacija s vratarima? Lovre Kalinić?

- Ja razumijem njegovu situaciju. Vratarima nije lako i trener ga je malo napao, ali i mi moramo gledati dalje i tražiti druga riješenja. Ne želim nikoga otpisati, ali on će morati pronaći novi klub ako se ovakva situacija nastavi. Malo je pao u drugi plan u posljednje vrijeme i to nije dobro. Ponavljam ne želim nikoga otpisati, ali ukoliko se ovakve stvari nastave morat ćemo reagirati.

Linker
02. svibanj 2024 06:50