Foto: Damir Krajac / CROPIX
'ZLATNO SRCE'

DALIĆ OTVORENO PROGOVORIO TEMI KOJA JE POSTALA PRAVA SAPUNICA 'Nema sukoba izbornika i HNS-a! Ja sam dao svoj popis i mi ćemo tu situaciju riješiti'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 16. ožujak 2018. 11:58

Glas je gdjekad i zadrhtao dok je Zlatko Dalić birao riječi zahvale braniteljima koji su ga u prostorijama zagrebačke HVIDRA-e u Slovenskoj ovjenčali nagradom “Zlatno srce” za izuzetni doprinos i podršku braniteljima, kao i promicanje RH.

- Ovo je najposebnija nagrada koja će biti na posebnom mjestu u mome domu - zaključio je izbornik čvenk s braniteljima, uz dugotrajni pljesak prisutnih.

Malo potom, ipak, Zlatko Dalić se vratio u realnost, koja govori da su pred Hrvatskom posljednja tri mjeseca priprema, počevši od američke turneje koja kreće sljedećega tjedna.

- Znam što narod očekuje i obećavam kako ćemo dati sve od sebe da prezentiramo državu i sebe u najbolje svjetlu. I ovaj susret ovdje dobar je podsjetnik očekivanja... Čekaju nas, naime, dvije važne utakmice, vidimo se prvi puta nakon četiri mjeseca i već ćemo sada pokušati prve pripreme za ono što nas čeka u Rusiji. Rezultat nije najbitniji, ne bojim se ničega, želim igrati što jače tekme da vidim gdje smo. Hoću da izgubimo pa da znamo na čemu smo, jer nema vajde od malih suparnika i rezultata 5-0. U tome ne vidite išta - započeo je Dalić s osvrtom na Peru i Meksiko, pa nastavio:

- Nakon vikenda definirat ćemo popis, jer situacija je nezgodna, s obzirom da ima igrača koji se muče s ozljedama, koji su u stalnom ritmu i zapravo, samo se nadam da će svi oni biti OK i na dispoziciji - osvrnuo se i na Tina Jedvaja, koji je nakon dugotrajne borbe s ozljedom i povratkom, opet u laganom zdravstvenom nokdaunu.

Koja, jasno, nalaže i ono što smo nagoviještali: pritiske sa svih strane, a među njima se ističe i onaj NK Osijek, koji je na službenoj stranici izborniku očitao lekciju jer na popisu nema niti jednog Osječanina. Smeta li ga to?

- Ne mogu kazati da me smeta, jer ne mogu niti komentirati spomenuti istup, s obzirom da ga nisam ni pročitao - bila je, zapravo, “soto voce” poruka vodstvu trećeplasiranog kluba HNL-a.

A što je s tim Ladićem, čiji je ulazak u njegov stožer postao teška sapunica?

- Ovako: nema sukoba izbornika i HNS-a! Ja sam dao svoj popis i mi ćemo tu situaciju riješiti. Ne želim da se stalno potencira jedna te ista stvar. Svjestan sam da se sve to dugo rasteže, ali nema dvojbe da će na kraju sve biti u apsolutnom redu. Konačno, Dražen je na mome popisu.

Već za SAD?

- On je na mome popisu - ponovio je Dalić.

- Dakle, nema sukoba, svima nama je u interesu reprezentacija i u skladu s time i radimo. Sve je pod kontrolom - zaključio je tu temu Dalić.

No, oko HNS-a postoji jedan sklizak travnjak, onaj DORH-ov, gdje državni odvjetnici na svemu samo ne haklu očekuju Luku Modrića i Dejana Lovrena...

- Momcima dajem bezrezervnu podršku, oni imaju moju punu zaštitu... Nama trebaju mir, zajedništvo i atmosfera, i zagovaram upravo to kako bismo se svi zajedno pronašli u projektu koji je važan. Shvaćam zašto mediji objavljuju što se konkretno događa oko pojedinih slučajeva, ali trenutnu hajku koja se diže ne razumijem i ne opravdavam - zaključio je Dalić.

Linker
27. travanj 2024 21:42