Goran Mehkek / CROPIX
POMIRBA ZA BOLJI DINAMO

DAN KADA ĆE SVE OČI BITI UPRTE NA MAKSIMIR Gotovo je s 'velikim prekriženim glavama' i ružnim povicima 'Mamiću, cigane'!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. rujan 2016. 13:47

Navijačka skupina Bad Blue Boys donijela je odluku da će od utakmice s Juventusom, 27. rujna, ponovno organizirano pratiti utakmice Dinama sa sjeverne tribine, a HNL premijeru trebali bi imati na ogledu s Hajdukom, 1. listopada. Odluka je donesena, ističe se u priopćenju BBB-a, u dogovoru sa svim aktivnim grupama i podružnicama i odnosi se na sve utakmice Dinama u svim natjecanjima.

“U proteklih nekoliko mjeseci došlo je do kontakta predstavnika grupe i Uprave kluba i jasno je svima stavljeno do znanja da mi nećemo i ne možemo pristati na to da se ustroj kluba ne mijenja, da se tek samo zamijene uloge i imena funkcija onih koje smatramo najodgovornijima za udaljavanje kluba od njegovih navijača koje traje desetljećima. Dinamo nije vlasništvo jednog čovjeka, jedne obitelji ili bilo koje skupine ljudi uključujući i Bad Blue Boyse, a pogotovo ne smije biti igračka u rukama političkih elita. Ni s jednim, ni s drugim se nikada nećemo pomiriti,” stoji u priopćenju BBB-a.

U četvrtak smo u maksimirskom klubu probali dobiti neku reakciju na tu temu, ali nismo je dobili, u plavom domu šute i nemaju nikakve rekacije. Tako će biti do daljnjega, očito u Maksimiru ne žele da se bilo kakvom izjavom moguće pokvari najavljeni povratak BBB-a.

Kako god, u navijačkim krugovima može se doznati da se u pregovorima kluba i navijača razgovaralo o tome da ubuduće više nema povika “Mamiću, cigane”, da nema majica s prekriženom glavom, da Dinamo više neće sam zaključivati tko smije na stadion a tko ne, već će se striktno držati članka 32., stavka 7.

Zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima, koji kaže da organizator utakmice ne smije prodavati ulaznice navijačima kojima je izrečena mjera zabrane prisustvovanja sportskim događajima...

Linker
06. svibanj 2024 16:09