VATRENI ODRADILI TRENING

Darijo Srna poziva na oprez uoči Bugarske: 'Važno je ne izgubiti, ovdje nikome nije lako'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 09. listopad 2014. 21:42

Zvučna i scenska kulisa u vidu dvadesetak navijača dočekala je hrvatske reprezentativce na stadionu Vasil Levski. Nakratko su fanovi razvukli transparent “Uvijek vjerni” i odvrtjeli poznati repertoar na kojem se neizostavno vrtio i evergreen “Za dom, spremni!”, ali poput novinara i snimatelja nisu dočekali kraj treninga. Niko Kovač trpio je promatrače samo prvih petnaestak minuta.

Na press-konferenciji uoči treninga kapetan Darijo Srna i izbornik Kovač uvjeravali su domaće novinare da je priča o “bugarskim anonimcima” isfabricirana u novinama bez pomoći igrača.

- Podigle su se tenzije zbog nečega što nema veze sa stvarnošću niti s igračima hrvatske reprezentacije. Mi smo jako dobro svjesni da nas u Sofiji čeka teška utakmica i respektabilan suparnik. Igrali smo Niko i ja ovdje pa možemo potvrditi da zaista nije lako dobiti u užarenoj atmosferi kakvu prirede bugarski navijači. Ovdje su se Talijani i Danci morali zadovoljiti remijem, tako da je i naš glavni cilj ne izgubiti utakmicu – objašnjava Srna.

Niko Kovač prisjetio se ždrijeba kvalifikacijskih skupina. Sjedio je u društvu Ljube Peneva i, kaže, zabrinuo se kada je shvatio da će igrati s Bugarima.

- Pratio sam prije toga kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i vidio da su Bugari do kraja bili u igri. To ne mogu učiniti anonimci nego pravi igrači, a Penev ih ima u svojoj svlačionici. Ludogorec, Levski, klubovi ruske lige. Ne pada mi na pamet podcjenjivati njihovu kvalitetu. Još uvijek se dobro sjećam one utakmice iz 2005. godine. Pobijedili smo 3-1, ali rezultat vara. Nije to bila nimalo jednostavna utakmica – rekao je Kovač.

Potvdio je izbornik da će umjesto ozlijeđenog Lovrena u sastav uskočiti Domagoj Vida. Premda je dugo u kadru, Vida nikada nije igrao kao Ćorlukin stoperski partner.

- Nismo prije uvježbavali tu varijantu. Uvježbavat ćemo je večeras – nasmijao se Kovač i odbacio tvrdnju domaćih novinara da bi eventualni poraz i Hrvate i Bugare mogao koštati oproštaja od Eura.

- Ovo je tek druga od deset utakmica. Bodovi jesu važni, ali rezultat ove utakmice nije presudan. Pobjeda ne znači plasman kao što niti poraz ne bi značio gubitak ambicija u nastavku ciklusa.

Linker
04. svibanj 2024 11:45