Dario Cvitanić: Igrat ću za Hrvatsku, karijera mi je važnija od patriotizma!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2008. 20:17

Dario Cvitanić potvrdio je za argentinske medije kako bi mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

- Ovo je za mene velika prilika, najveća u karijeri! Imam 24 godine i živim od sadašnjosti, koja je Hrvatska, a ne od budućnosti, koja bi eventualno mogla biti vezana za reprezentaciju Argentine. Vjerujem kako ću za Hrvatsku igrati već u kvalifikacijama za SP, a za dvije godine nastupiti i na Svjetskom prvenstvu. To je san - izjavio je Cvitanić, vjerujući kako u Argentini za njega nema mjesta.



- Argentina ima mnogo sjajnih napadača, a ja još ničime nisam zaslužio poziv. Za poziv u Argentinu morao bih često zabijati u Ajaxu, a onda otići u bolju ligu i veći klub. Mislim kako je Hrvatska za mene dobar izbor te da moje najbolje igre tek slijede. Ne računam na poziv argentinskog izbornika Basilea.

Napomenuo je kako mu je nogometna karijera važnija od patriotizma, podsjetili su ga Argentinci i na slučaj Camoranesi.

- Danas u nogometu ima mnogo takvih slučajeva. Uostalom, Hrvatska već ima nekoliko 'stranaca'. Rakitić je Švicarac, braća Kovač i Klasnić rođeni su u Njemačkoj, Eduardo da Silva je Brazilac... - pokazao je Cvitanić puno bolje znanje od 'prethodnika' Daniela Biloša.

Novinar Olea napominje kako je cijela priča započela prije više od godinu dana, no konkretne stvari počele su se događati tek ovoga ljeta, kada je Cvitanić postao najbolji strijelac lige sa 13 pogodaka u 16 utakmica.

- Tada su to bila samo nagađanja, a sada je došlo vrijeme za realizaciju. Učinio sam sve što je bilo potrebno za dobivanje hrvatske putovnice. Vjerojatno ću ju potražiti u hrvatskom veleposlanstvu u Nizozemskoj - rekao je napadač Ajaxa, a potom se osvrnuo i na jezičnu barijeru .

- Učim engleski, hrvatski ne znam, ali ga želim naučiti. Navodno je težak, ali rekli su mi da je u reprezentaciji i Robert Prosinečki koji odlično govori španjolski - završio je budući hrvatski reprezentativac.

Linker
07. svibanj 2024 14:33