USA TODAY Sports
VRHUNSKI NASTUP

DARIO ŠARIĆ ODUŠEVIO U NAJBOLJOJ EKIPI SVIJETA PA PORUČIO: 'Nije ovdje više kao nekada kada ste imali samo Dražena Petrovića ili Vladu Divca!'

SVIJET SREDIO AMERIKANCE Bogdan Bogdanović MVP, a Dario Šarić opet među najboljima u utakmici između domaćih i stranih zvijezda u usponu, kojom je otvoren All-Star vikend NBA lige u Los Angelesu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. veljača 2018. 17:51

Treći put u četiri godine, koliko se igra u ovakvom formatu, Svijet je bio bolji od SAD-a u utakmici “zvijezda u usponu”, kojom je otvoren All-Star vikend NBA lige. Na parketu Staples Centera u Los Angelesu našli su se igrači koji odrađuju prvu ili drugu sezonu u ligi, a momčad Svijeta je nadigrala američke dečke 155:124. Druga je to najveća razlika u povijesti utakmice NBA novaka, neovisno o tome u kakvom se formatu igrala, samo dvaput dosad je pobjednička momčad postigla više poena.

Nakrcano zakucavanjima

Postalo je već uobičajeno tijekom All-Star vikenda da se obrane praktički i ne igraju. Bilo je tako i u ovoj utakmici koja je bila nakrcana zakucavanjima, atraktivnim dodavanjima i tricama, koje su u više navrata “ispaljivane” i s deset metara. Pobjednička je momčad skupila čak 56 pokušaja za tri poena, a 23 pogođene trice su i rekord “rookie” utakmica.

Svoj doprinos povijesnom učinku dao je i naš Dario Šarić, koji je ubacio četiri trice iz sedam pokušaja. Igrač Philadelphia 76ersa zaključio je dvoboj s ukupno 18 poena (šut iz igre 7-11), tri skoka i pet asistencija i bio jedna od najvećih zvijezda svoje momčadi. Na sličnoj je razini bio i lani kada je u pobjedu Svijeta ugradio 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.

- Uvijek sam sanjao da ću jednoga dana biti dio nečega velikoga poput ovoga, bez obzira na to što se radi o utakmici novaka, a ne o pravom All-Staru. Mislim da sam učinio ponosnima svoju obitelj, prijatelje, rodni grad i sve ljude, koji su bili uz mene tijekom moga košarkaškog sazrijevanja - rekao je Šarić nakon utakmice u izjavi negdašnjem suigraču Tiagu Splitteru, koji ga je iznenadio u ulozi novinara.

Veliki utjecaj

Prvo ime sudara nadolazećih zvijezda bio je srpski bek Bogdan Bogdanović, koji je za 21 minutu na parketu ubacio 26 poena (9-16 iz igre, 7-13 za tricu), uz četiri skoka i šest asistencija, što mu je donijelo nagradu za najkorisnijeg igrača utakmice.

- Svakoj utakmici pristupam na isti način. Natječem se, pokušavam biti najbolja verzija sebe tog dana, tako je bilo i u ovoj utakmici. Nikad ne znate što će se dogoditi - prokomentirao je igrač Sacramenta.

Njegov klupski suigrač Buddy Hield bio je najefikasniji sa 29 poena, Jamal Murray dodao je 21, Lauri Markkanen 15, a Domantas Sabonis 13. I ova je utakmica, iako revijalna, potvrdila da igrači iz ostatka svijeta, a posebno Europljani, igraju sve važniju ulogu u NBA ligi. Osvrnuo se na to nakon okršaja u Staples Centeru i Dario Šarić.

- Mislim da su europski igrači posljednjih nekoliko godina počeli imati veliki utjecaj u svojim momčadima. Nije više kao nekada, prije 20-25 godina, kada ste imali samo Dražena Petrovića ili Vladu Divca, koji su otvarali Europljanima put u NBA ligu. Danas je priča drukčija, imate Nikolu Jokića i Giannisa Antetokounmpa, koji su glavni u svojim momčadima, imate mene, Bojana i Bogdana Bogdanovića... Toliko je igrača koji igraju dobro i predstavljaju europsku košarku na najvišoj razini - istaknuo je Šarić.

Linker
01. svibanj 2024 06:35