Emica Elvedji / CROPIX
HNS PREUZIMA HNL

Davor Šuker potvrdio da se ukida Udruga prvoligaša: 'HNL je naša odgovornost!'

U ovom trenutku jedino Dinamo ima novca, jer je zadnjih desetak godina perfektno radio - rekao je predsjednik HNS-a
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 19. ožujak 2014. 17:51

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je u Osijeku kako se u savezu ne slažu s brojnim detaljima novog Zakona o udrugama, koji bi se najviše negativno mogao reflektirati na sportske kolektive, koji većinom funkcioniraju kao udruge

- Ne slažemo se s puno stvari, jer mislimo da je to ubijanje sporta, no više o tome danas ili sutra reći će moja desna ruka gospodin Vrbanović - kazao je Šuker, koji se osvrnuo i na najavljeno gašanje Udruge prvoligaša i preuzimanje odgovornosti za HNL od strane nogometnog saveza. Šuker smatra da će to kvalitativno podići HNL u ekonomskom, marketinškom, pa i natjecateljskom pogledu.

- U ovom trenutku jedino Dinamo ima novca, jer je zadnjih desetak godina perfektno radio. Ako imaš devet klubova koji na svojim računima nemaju puno novca, postavlja se pitanje čemu ta udruga služi. HNS može pomoći svim klubovima i želi im pomoći, ali ne možemo preko druge Udruge. Ako kažemo gradonačelniku Osijeka da neće morati izdvojiti 100 tisuća eura za video nadzor i ticketing, on će biti presretan. Liga 10 je pun pogodak, a kada uvedemo ticketing bit će i 20 posto više gledatelja, a sve to imamo iz UEFA-e i FIFA-e - rekao je Šuker, osvrnuvši se i na probleme stadiona, kampova...

- Bio bih najsretniji da imamo pet-šest komfornih stadiona od 20 do 25 tisuća mjesta, no HNS bez politike to ne može riješiti i zato mi je žao što nismo iskoristili priliku za nacionalni stadion, već smo ga ubili u prvoj minuti. Nadam se da će doći trezveniji i pametniji ljudi i da ćemo raditi nešto novo. Što se tiče kampova, HNS će dati od 300 do 500 tisuća eura ŽNS-ima koji treba odlučiti gdje će raditi kamp za mlade. Hoće li to biti u Belišću, Valpovu, Čepinu ili Osijeku neka sami odluče, a naša je da od UEFA-e i FIFA-e osiguramo sredstva - poručio je Šuker, koji je s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem dogovorio i detalje organizacije prijateljske utakmice Hrvatska - Mali uoči odlaska ‚Vatrenih na SP u Brazil, koja će 31. svibnja biti odigrana na Gradskom vrtu.

- Drago mi je da će Osijek ispratiti reprezentaciju u Brazil, znam da će stadion bit pun i to će biti žestoka utakmica, a mi ćemo biti suosjećajni i sa ulaznicama i sa klubom. HNS će donirati koliko bude mogao nogometu u Osijeku i Slavoniji i Baranji - istaknuo je Šuker, dodavši i da je prije susreta s Vrkićem posjetio i svoj matični klub, koji u nedjelju igra jednu od odlučujućih utakmica za ostanak u ligi protiv izravnog konkurenta Hrvatskog dragovoljca te se u svlačionici sastao s momčadi.

- Posjetio sam klub jutros, bio sam s trenerom Rukavinom i igračima i vidio sam jednu želju za boljim rezultatom. No, pravila se znaju. Igra se jedanaest na jedanaest - zaključio je Šuker, kojeg je jedan kolega upitao što bi na to rekao predsjednik HD-a Ivica Perković, na što je Šuker odgovorio da bi isto poručio i njegovim igračima. Nije pak želio komentirati najnovija događanja u Dinamu, još jednu najavu Mamićevog odlaska i pojavu klupske oporbe. Samo je kratko rekao: 'To sada nije bitno'.

Linker
19. travanj 2024 02:58