Damir Krajac / CROPIX
PREDSJEDNIK U SPLITU

Davor Šuker priznao: 'Volio bih da Italija igra na Poljudu, ali ne odlučujem samo ja o tome'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 28. veljača 2014. 17:10

Prvi čovjek HNS-a Davor Šuker konačno je došao u Split , ali nažalost pravi razlog nije bila nijedna od onih tema oko kojih se već dugo lome koplja: niti domaćinstvo reprezentacije Hrvatske, niti kandidatura za Euro 2020., a samo je načelnu podršku dobila ideja o izgradnji regionalnog nogometnog kampa koju su progurali čelnici Županije splitsko-dalmatinske.

Zapravo je priča vrlo jednostavna. Šuker je došao u Split da osigura sebi glasove za sljedeću Skupštinu HNS-a koja se ima održati u travnju. Došao je na poziv prvog čovjeka županijskog saveza Alojzija Šuprahe, a usput je u susjednoj kancelariji odradio sastanak sa županom Zlatko Ževrnjom da iskaže načelnu podršku izgradnji nogometnog kampa na Makarskoj rivijeri.

Ne znači to da će Šuker odustati od Svetica. Svetice idu kao centralni kamp, a ovaj kamp u Baškom polju može biti regionalni centar.

- Kada sam izabran za predsjednika obećao sam izgranju jednog kampa u Zagrebu i još četiri diljem Hrvatske. Ja se neću miješati u to gdje će on biti u Dalmaciji, ali HNS može za taj projekt odobriti od 300 do 500 tisuća eura - kazao je Šuker.

Ta priča o nogometnom kampu na prostoru Makarske rivijere postoji odavno, kao i pozivi koji su slani na adresu bivšeg vodstva Saveza, ali nikad odgovor nije stigao.

Dolazak Davora Šukera u Split zanimljiv je i zbog toga što ga već mjesecima poziva da dođe gradonačelnik Ivo Baldasar, ali ni njemu se nije odazvao. Sad kad je Šuker konačno došao u grad pod Marjanom, nije se najavio gradonačelniku Baldasaru nego ga je društvo pozvalo na “radni ručak”, što je prvi čovjek Splita odbio jer takav način rada smatra neprimjerenim.

O tome Šuker nije želio previše govoriti, ističući da ga ljuti najava gradonačelnika Baldasara da će se Split kandidirati za Euro mimo HNS-a.

- Stvar je u zahtjevima koji se moraju ispuniti. Ako država ima sto milijuna eura za gradnju stadiona od 55.000 gledatelja, neka onda to bude Split. Ali svi znamo kakva je situacija i što se može očekivati od države. Moje osobno mišljenje je da se Zagreb treba kandidirati za domaćinstvo Eura 2020., ali nisam protiv Splita ako može ponuditi uvjete koje treba ispuniti. Žalosti me samo što se stalno forsira nekakav antagonizam i podjele, a ne inzistira se na pozitivnim stvarima...

Govoreći pred novinarima poslije sastanka sa županom Ževrnjom, Šuker je kazao da bi on volio da Hrvatska igra u Split jednu ili dvije utakmice u kvalifikacijama. Idealno bi bilo da to bude Italija.

- Ja bih volio da to bude Italija, ali ne mogu prejudicirati odluku Izvršnog odbora HNS-a. Odlučit će se nakon razgovora s izbornikom, igračima, a naravno da bi bilo odlično da to bude Split pred početak turističke sezone.

Šuker je ponovio da je za njegova mandata reprezentacija igrala diljem Hrvatske, a prvu utakmicu upravo u Splitu za stogodišnjicu Saveza, i ponavlja:

- Dajte nam vremena. Radimo sve u interesu hrvatskog nogometa. Ne zanima me tko kojem klubu pripada!

Kaže da je prošlih godina bilo dovoljno ljudi iz Hajduka koji su bili zastupljeni u HNS-u. Da je u priči oko Lokomotive i Dinama “sve uredno i po slovu zakona”, kako HNS dobro posluje iako ima samo dva milijuna eura godišnje od države, a da je Romeo Jozak stručna osoba koju cijene svugdje, jedino ne u Hrvatskoj... I kako je najteže raditi u Hrvatskoj. I tako dalje, i tako dalje.

Linker
24. rujan 2024 13:33