Alex Caparros Getty Images
NIJE PROŠLO DOBRO

DEBI NOVOG TRENERA HRVATSKI ĆE REPREZENTATIVAC PAMTITI, ALI NE PO DOBROM! 'Morat će se dobro trgnuti ako misli ostati u prvih 11'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2020. 09:53

Dobio je priliku hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić od prve minute na trenerskom debiju novog Barceloninog stratega, Quiquea Setiena. Iskusni stručnjak poslao je Vatrenog na teren od starta protiv Granade, u utakmici koja je završila minimalnom pobjedom katalonskog kluba. Ali, sudeći po tome kakve su reakcije javnosti nakon njegove predstave, bojimo se da mu opet prijeti scenarij po kojem bi veći dio utakmica mogao gledati s klupe za pričuve.

Izašao je Rakitić u 71. minuti, a umjesto njega je ušao mladi Puig, koji bi mu u nastavku sezone mogao zaoštriti konkurenciju na sredini terena. Raketa je bio prvi zamijenjeni igrač u Barceloni, a čitatelji španjolskog sportskog dnevnika Marce dali su mu najviše negativnih poena u anketi u kojoj se birao najbolji i najlošiji pojedinac na terenu,

Razne statističke analize idu tome u prilog. Naime, nije imao niti jednu oduzetu loptu, niti jedan dribling, kao ni udarac u okvir gola, a izgubio je deset lopti uz tek jedan od osam osvojenih duela.

- Morat će se dobro trgnuti ako misli ostati u prvih 11 kod Setiena. Odigrao je lošu utakmicu s puno pogrešaka i olako izgubljenih lopti. Ako ne napravi korak naprijed, vraća se na klupu. Možda ga konkurencija u liku Puiga može natjerati da bude bolji - piše madridski AS.

Linker
01. svibanj 2024 17:55