CROPIX
'IDEMO POBIJEDITI ENGLESKU!'

DEJAN LOVREN ZA SN: PRESRETAN SAM ZBOG HRVATSKE ALI NISAM ZBOG LICE NACIJA 'A o Španjolcima mogu samo kazati - i ja bih se živcirao da izgubim'

DEJAN LOVREN ZA SN Stoper Liverpoola i Hrvatske optimist je uoči Wembleyja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2018. 14:34

Engleska je njegov teren, na Otoku svaki premierligaški travnjak poznaje u dušu. Naravno, riječ je o sjajnom hrvatskom stoperu Dejanu Lovrenu. Ako netko dobro poznaje engleske reprezentativce, onda je to on, jedan od stupova klupskog doprvaka Europe Liverpoola.

U Maksimiru je protiv Španjolske bio jako dobar, dominirao je onako kako samo on zna, veoma je emotivno doživio tu pobjedu. A sada je na redu novi veliki okršaj Vatrenih, repriza polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zapravo, druga repriza, prva je, na Rujevici, završila neodlučeno, bez golova na obje strane. Međutim danas je prva prava repriza - prva se utakmica igrala bez gledatelja, nije to to... Danas će na kultnom, punom Wembleyju Vatreni i Gordi Albion opet u ring.

Jaki smo i mi

U takvim, velikim i epskim borbama pobjeđuju pravi ratnici, a upravo je tako engleski izbornik Gareth Southgate opisao hrvatske nogometaše. Jedan je od najvećih svakako Dejan Lovren, borac bez mane i straha. Možemo kazati - hrvatski nogometni Anthony Joshua. Kao što znamo, Joshua pobjeđuje na Wembleyju...

Nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga na kultnom stadionu porazgovarali smo s Lovrenom. Prije nego što smo mu i stigli postaviti prvo pitanje, samo je kazao:

- Definitivno, očekuje nas teška utakmica. Na posljednjoj utakmici, na Rujevici, pokazalo se da su Englezi momčad koja može dugoročno računati na dobre rezultate. Jaki su, ali jaki smo i mi. Mi se na Wembley ne dolazimo braniti, idemo po pobjedu, to je sigurno - kaže Dejan Lovren.

Na Maksimiru je protiv Furije Hrvatska pokazala koliko je moćna, silna kad jurne u napad. Ali jesu li se Dalićevi dečki dobro odmorili, kratka je bila stanka između Furije i Gordog Albiona?

- Istina, nije bilo previše odmora, ta je okolnost prednost Engleza. Međutim, sjetimo se polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, tada su oni također bili odmorniji od nas, ali mi smo ih svejedno dobili u produžetku i ušli u veliko finale. Tako da činjenica da su odmorniji, što se na prvi pogled čini kao njihova prednost, ništa danas neće značiti. Sve je u glavi.

Što kažu Englezi, što kažu reprezentativci Gordog Albiona iz njegova Liverpoola, Joe Gomez, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold...

- Nisam se čuo s njima, vidjet ćemo se danas prije utakmice. Ali nemamo mi što raspravljati o današnjem ogledu, zna se da nas čeka borbena utakmica. Englezi znaju da smo mi takvi, borbeni, žestoki, a tako će i oni uzvratiti, pa ćemo nakon Španjolske imati još jednu zanimljivu utakmicu, to je sigurno.

Hvatanje pravog ritma

Spremaju li Englezi na svom Wembleyju veliki revanš zbog poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva?

- Ne znam. Imali su već priliku za revanš, na Rujevici, a nisam siguran da je to bio neki revanš...

Izbornik Gordog Albiona Gareth Southgate jako je nahvalio Hrvatsku; pili li naopako ili stvarno tako misli?

- On sigurno itekako respektira Hrvatsku. Southgate je čovjek koji izvanredno razumije nogomet.

Nas zanima samo pobjeda i prvo mjesto, zar ne? Ili je dobar i remi 1:1, koji bi nas ostavio u elitnoj skupini Lige nacija?

- Mi smo reprezentacija koja uvijek, baš uvijek ide po pobjedu, po trijumf. Danas ćemo na Wembleyju opet biti takvi, samo mislimo na pobjedu, tražimo je. Nas bod ne zadovoljava nikad, pa tako ni u ovoj utakmici. Mi ne razmišljamo o remiju. Ponavljam, bit će zahtjevno, ali ako budemo onakvi kakvi smo bili protiv Španjolske, možemo pobijediti Englesku!

U kakvom ste vi stanju forme i spremnosti? Bili ste bolesni prije maksimirske utakmice s Furijom, ali to se nije vidjelo na terenu, djelovali ste odlično. Ali je li vas ta utakmica dodatno iscrpila nakon bolesti koja vas je shrvala prije Liverpoolove utakmice s Crvenom zvezdom u Ligi prvaka?

- Sve je OK, polako se vraćam u formu. Još da uhvatim pravi ritam utakmica u klubu, bilo bi jako dobro. Nije se tako lako odmah vratiti u udarnih jedanaest Liverpoola. Trudim se, polako... Ima dosta utakmica, sve će biti dobro.

Traje naboj

Što sad nakon velike pobjede nad Španjolskom mislite o Ligi nacija? Prije ste bili kritizirali to natjecanje, ali nakon što smo u Maksimiru nokautirali Furiju, u Hrvatskoj opet vlada nogometna euforija.

- Ma, presretan sam zbog Hrvatske, zbog naše reprezentacije, ali nisam presretan zbog Lige nacija. Nisam promijenio mišljenje, ostajem kod onoga što sam kazao. No oduševljen sam kad pobjeđujemo, kad se naši navijači vesele, kad dokazujemo da naš uspjeh u Rusiji nije bio slučajan. Baš mi je drago što sam vidio kako su naši navijači u Maksimiru slavili, uživali skupa s nama. Želim da naši navijači osjete da i dalje trajemo, da traje taj naš naboj, pozitivna atmosfera između nas i njih. To treba održavati.

LOVREN O PORUKAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Mislim da nisam ništa pogriješio

Bili ste dosta aktivni na društvenim mrežama nakon utakmice s Furijom, zbog čega se diglo dosta prašine...

- Ma, bilo pa prošlo. Što sam imao reći, rekao sam. Mislim da nisam ništa pogriješio, a više me to ne zanima. Međutim kad se radi o Španjolcima, ovako ću kazati: i ja bih se živcirao da izgubim. Morate shvatiti i igrače španjolske reprezentacije. No velim, ne zanima me to, prošlo je.

Danas ćete na Wembleyju imati veliku podršku naših navijača. Koliko vama igračima to znači?

- Jako puno! Naravno, nije to domaći teren, ali nema veze, čujemo mi njih. Vidjeli ste na Maksimiru kako smo bili pravi u onoj fenomenalnoj atmosferi...

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 00:57