Danijel Subašić
 Paul Gilham/Getty Images / Getty Images
BILI SU VELIKI PRIJATELJJI

DESET GODINA OD TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA HRVATSKU 'Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu svoju karijeru, Ćusta nikada neće biti zaboravljen!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 11:27

Deset dugih godina, deset bolnih godina... Bila je subota, 29. ožujka 2008. godine, igrala se prvoligaška utakmica Zadar - Cibalia na Stanovima. U jednom duelu, nesretni nogometaš Zadra Hrvoje Ćustić pao je i glavom udario u betonski zid pokraj aut-crte.

Ostao je bez svijesti i odmah je prevezen u bolnicu, tri dana kasnije je i operiran, no pomoći, nažalost, nije bilo. Ćustić je preminuo 3. travnja, pet dana poslije nesreće...

Na stadionu na Stanovima više nema tog prokletog zida, a na travnjak, na mjestu gdje je Hrvoje Ćustić pao, postavljena je spomen-ploča kao vječni podsjetnik na mladog nogometaša...

Zadar, 220308.
Stadion na Stanovima. Nogometna utakmica prve Hrvatske nogometne lige 25. kolo  i Zadra  -  Osijeka.
Hrvoje Custic
Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
Vladimir Ivanov / CROPIX / CROPIX

- Teško je, sad su mi ovi dani oko tužne obljetnice nesreće i Hrvojeve smrti najteži za proživjeti. Iako, mi u obitelji osjećamo se kao da se sve to jučer dogodilo, toliko su nam svježa sjećanja na neprežaljenog Hrvoja. I samo mi, koji smo na takav način obilježeni, znamo kako se osjećamo, nemoguće je riječima opisati tu bol. Ali, život je takav i moramo ići dalje. Drži nas ponos na sve ono što je Hrvoje napravio, kao sportaš i čovjek, u svoje 24 godine ovozemaljskog života - rekao nam je Hrvojev otac Svetko Ćustić, koji je unatrag godinu i pol dana predsjednik Uprave i direktor NK Zadar, danas trećeligaša.

Zadar, 030417.
Povodom obiljezavanja devete obljetnice od preranog odlaska mladog nogometasa Hrvoja Custica koji je tragicno preminuo 3. travnja, 2008. godine, clanovi obitelji otac Svetko i brat Domagoj te vodstvo i igraci NK Zadar polozili su cvijece i upalili svijece na Hrvojevom grobu u Murvici. 
Na fotografiji: grob Hrvoja Custica.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX

Subašić će majicu s Hrvojevim likom nositi cijelu svoju karijeru

Vratar Vatrenih Danijel Subašić na svim svojim utakmicama u klubu i s reprezentacijom ispod dresa nosi majicu s likom pokojnog prijatelja Hrvoja Ćustića. Poruka na njoj, “Zauvijek - gdje si sada moj anđele”, sve dira u srce. Subašić time pokazuje da stalno misli na Hrvoja i da ga uvijek nosi u mislima. Prijateljstvo ove dvojice Zadrana počelo je još dok su zajedno igrali u klubu, do te nesretne 2008. godine kad se dogodila tragedija.

Zagreb, 091117. 
Stadion Maksimir.
Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: Danijel Subasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Majicu s njegovim likom nosit ću cijelu svoju karijeru, Ćusta nikada neće biti zaboravljen!

To je rekao Subašić koji pokazuje kako pravo prijateljstvo nikada je blijedi. Posebno je emotivna bila Subašićeva proslava pobjede nad Španjolskom na Euru u Francuskoj. Onog trenutak kad je sudac odsvirao kraj utakmice u pobjedi Vatrenih od 2:1, vratar hrvatske reprezentacije skinuo je dres i pozdravljao presretne hrvatske navijače u majici s likom nikad prežaljenog Hrvoja Ćustića.

- Ovu pobjedu poklanjam Hrvoju! Ova majica će uvijek biti na meni - kazao je tada Subašić.

Linker
12. svibanj 2024 11:44