Nadzorne kamere
UHIĆENJA I U OSIJEKU

DETALJI O UHIĆENOM HULIGANU Odala ga je tetovaža, policija ga je pronašla u brodogradilištu!

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 28. lipanj 2016. 17:23

ŠIBENIK - Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja nereda iz članka 324 Kaznenog zakona, pripadniku navijačke skupine Torcida, 28-godišnjem I. Đ. iz Brodarice kod Šibenika, istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku, a na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

- Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak na stadionu u Saint-Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacije Hrvatske i Češke, nakon što su u 86. minuti nepoznate osobe, među kojima je bio i on, na nogometni travnjak bacili pirotehnička sredstva, zajedno s tim osobama fizički napao veći broj navijača hrvatske reprezentacije na istoj tribini te ih udarao i gurao, a prema dijelu navijača 28-godišnjak je trčao u namjeri da se s njima fizički obračuna te svojim gestikulacijama pozivao na nasilje – kazao je za Jutarnji Emilijo Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

I. Đ. je podrijetlom mjesta Mravinaca kod Perkovića , a dugi niz godina živi u roditeljskom domu u Brodarici. Njegovi poznanici s kojima smo uspjeli stupiti u kontakt nisu bili od velike volje komentirati njegovo pritvaranje zbog sumnji da je bio vinovnik nemilih scena na stadionu u Saint-Etiennu.

Opisali su ga kao mirnog i samozatajnog mladića kojemu je u života najveća preokupacija i strast splitski Hajduk i Torcida.

Iz pouzdanih izvora doznajemo, kako je sumnja pala na njega kao sudionika nereda u Francuskoj, kada su prilikom povratka u domovinu na granici hrvatski policajci u njegovom automobilu pronašli jednu 'bengalku', identičnu onima koje su bačeni na travnjak stadiona u Saint-Etiennu. Kasnijom istragom i pregledom video-snimki i fotografija sa dijela tribina na kojoj su zabilježeni neredi hrvatskih 'navijača', utvrđena je njegova pristutno, a po specifičnoj tetovaži koju ima na desnoj nozi, a koja se jasno vidi i na snimkama do kojih je došla Policija.

Šibenski kriminalisti I.Đ pronašli su na radnom mjestu u NCP Remotnom brodogradilišu, a pri uhićenju, kako doznajemo, nije pružao otpor. U šibenskom brodogradilištu radio je kao mehaničar, a njegovi šefovi opisuju ga kao vrijednog i radišnog mladića s kojim nije bilo nikakvih problema. Inače, prije ovog zaposlenja, više mjeseci proveo je u Njemačkoj radeći za tvrtku ZG Montaža.

Istražni zatvor za 27-godišnjeg Osječanina zbog sumnje da je sudjelovao u neredima u Francuskoj

OSIJEK – Još je jedna osoba uhićena zbog sumnje da je sudjelovala u izazivanju nereda u Saint-Etienneu na utakmici Hrvatska – Češka. Riječ je o 27-godišnjem Osječaninu, kojemu je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva, a na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Dosadašnjom istragom osnovano se sumnja da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo protiv javnog reda – izazivanja nereda iz čl. 324. st. 1. i 2. KZ/11, na nogometnoj utakmici 17. lipnja 2016. g. u Republici Francuskoj.

„Protiv tog dostupnog osumnjičenika, državljanina RH, pored istražnog zatvora, određeno je i jamstvo u novčanom iznosu od 50.000,00 kuna,“ izvijestili su sa Županijskog suda. Prema onome što smo doznali, riječ je o mladiću koji se navodno bavio košarkom i ima stalni posao te nije do sada policijski evidentiran, niti ima dosje. Policiji se sam javio kada je čuo da su ga tražili i rekao je da je bio na toj utakmici i spornoj tribini, ali je negirao sudjelovanje u bilo kakvim neredima. DORH ga pak sumnjiči da se „pridružio većem broju osoba koje su na nogometni teren ubacile više pirotehničkih sredstava tzv. bengalki i jedan tzv. topovski udar koji je eksplodirao na nogometnom terenu i odbacio vatrogasca-zaštitara, te potom fizički nasrnule na druge navijače ugrozivši tako javni red i potičući time mnoštvo na nerede i nasilje.“ Neslužbeno smo doznali da policija traga za još dvojicom Osječana koji se dovode u sumnju za sudjelovanje u neredima u Francuskoj.

Linker
18. travanj 2024 21:55