(AP Photo/Bela Szandelszky)
RICHARD DUNNE

Detektirao opasnost: Modrić je briljantan, njega i Jelavića moramo zaustaviti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2012. 15:46

Richard Dunne, 32-godišnji srednji branič irske reprezentacije, apostrofirao je Luku Modrića kao udarnu snagu hrvatske reprezentacije uoči nedjeljnog ogleda Hrvatske i Irske u Poznanju.

- Modrić je briljantan igrač. Hrvatska je općenito tehnički vrlo potkovana ekipa, ali Modrić je taj na čiji pogon funkcioniraju. Kada smo igrali protiv Hrvatske prošlog ljeta u Dublinu (0-0, op.a.), Modrić je pokretao igru Hrvatske i kreirao ozbiljne situacije. Znam ga, jer sam igrao protiv njega u Premiershipu i pratim ga dugo u Tottenhamu. On je jedan od najboljih igrača Europskog prvenstva. Morat ćemo dobro paziti na njega – izjavio je branič Aston Ville za Telegraph.

- Modrić je jedan od igrača koji su nam velika opasnost, ali tu je i Nikica Jelavić koji igra sjajno otkad je stigao u Premiership. Znamo da su oni stigli na Euro u vrhunskoj formi, ali u tome i jest poanta igranja na Europskom prvenstvu. Igrate protiv najboljih momčadi i najboljih igrača. Ako želite napredovati u turniru, morate im se dobro suprotstaviti. Pustite Modrića i Jelavića da se razmašu i odmah ste u nevolji. Zato moramo biti na visini zadatka od prve minute prve utakmice – zaključio je Dunne.

Linker
25. lipanj 2024 23:00