Foto: Goran Mehkek / CROPIX
NEĆE BITI NOVE ROŠADE

DINAMO ĆE RIJEKU NAPASTI S NAJJAČIM MOGUĆIM SASTAVOM! Bjelica za Bišćana priprema moćni europski modri vlak koji gazi sve pred sobom!

DINAMO Europsko proljeće je osigurano pa se trener Nenad Bjelica može okrenuti prema prvenstvu i subotnjem derbiju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. studeni 2018. 12:32

Dinamo u subotu čeka derbi na Rujevici, a jučer na treningu Nenada Bjelice vladala je - pustoš! S reprezentativnih obveza nisu se vratili Ademi, Rrahmani, Moharrami, Olmo, Stojanović i Kadzior. Amer Gojak vratio se tik prije treninga, tako da je samo lagano trčkarao.

Ni danas Bjelica neće imati sve igrače na treningu, s obzirom na to da su Poljska i Kosovo igrali jučer, Kadzior i Rrahmani vraćaju se tek sutra! A u petak se već putuje na noge Neveri s Kvarnera. Tako da trener Modrih zapravo ne zna u kakvom će mu se stanju vratiti igrači sa svojih reprezentativnih akcija. Ne može znati hoće li netko možda biti umoran, načet, ozlijeđen...

Rrahmanijevo Kosovo

Međutim, ono što jest jasno glasi - Dinamo će Rijeku napasti s najjačim mogućim sastavom! U prijevodu, na momčad Igora Bišćana juriša onaj moćni europski modri vlak koji gazi sve pred sobom! Europski Dinamo želi pokoriti Rijeku na njezinu terenu.

Osim ovih koji se još nisu vratili, svi ostali osim Lovre Majera su zdravi i spremni za okršaj. Tako da bi Dinamov sastav u subotu trebao, ako sve bude OK s momcima kad se vrate iz svojih reprezentacija, izgledati ovako: Livaković - Stojanović, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Gavranović.

Možda se pitate zašto Leovac, koji se tek oporavio, umjesto Amira Rrahmanija koji se pokazao tako dobrim rješenjem ne lijevom beku? Pa zbog razloga koji smo već naveli, Rrahmani je jučer igrao za Kosovo, a tek se sutra pojavljuje u Maksimiru. To je prvi razlog. Drugi je činjenica da ga Bjelica želi sačuvati za utakmicu s Fenerbahčeom u Istanbulu. Ima i treći... Leovac je igrao za Rijeku, pa će sigurno biti iznimno motiviran na Rujevici. Baš kao što je to uvijek još jedan bivši igrač Rijeke, “killer” Mario Gavranović.

Kao što vidite po sastavu, to je europski Dinamo koji još ove sezone nije izgubio utakmicu na gostovanjima. Doduše, nije još od 2016. izgubio u Europi na gostovanjima, još od one utakmice s Juventusom. U prvoj ovosezonskoj utakmici na gostovanju u Europi protiv Hapoel Beer Sheve, igrao je isti ovaj “riječki” sastav, samo je umjesto Marija Gavranovića zaigrao Mario Budimir, ali je Gavro u drugom poluvremenu ušao umjesto njega. Naravno, tada je branio Danijel Zagorac, jer je Livaković bio “srebrni povratnik” iz Rusije.

Na drugom europskom gostovanju protiv Astane sve je opet bilo isto. Dakle, Zagorac je branio, krenuo je Budimir, umjesto njega ušao je Gavranović. U Bernu protiv Young Boysa, igrao je, naravno, opet uz tada neizbježnog Zagorca, isti onaj sastav koji će, po svemu sudeći, istrčati na Rujevici, Gavranović je bio u udarnih jedanaest. Na tom gostovanju Modri su odigrali najbolju gostujuću europsku utakmicu, mogli su do pobjede nad momčadi koja sad igra Ligu prvaka, no nedostajalo je samo malo sreće.

Standardni Europljani

Onda je uslijedilo prvo gostovanje u skupini, protiv Anderlechta u Bruxellesu, ona sjajna pobjeda od 2:0. Tu je na vrata umjesto Zagorca stao reprezentativac Livaković, u napadu je priliku od starta dobio Bruno Petković, a na poziciju lijevog beka ubacio se Rrahmani jer je Leovac bio ozlijeđen. Dakle, za Modre su na prva četiri europska gostovanja uvijek igrala osmorica istih igrača u početnom sastavu. To su: Stojanović, Dilaver, Theophile-Catherine, Ademi, Hajrović, Gojak, Olmo i Oršić. To su “osmorica nedodirljivih”. Bjelica je samo silom prilika Livakovića, inače prvog vratara, mijenjao sa Zagorcem, Leovca s Rrahmanijem, a u špici je rotirao trojac Budimir - Gavranović - Petković.

Tek na petom gostovanju protiv Spartaka u Trnavi, opet silom prilika, Bjelica je morao dirnuti u srce obrane, umjesto ozlijeđenog Dilavera, zaigrao je Lešković, a umjesto kartoniranog Theophilea, Dino Perić.

A kako je Dinamo izgledao u domaćim derbijima na gostovanjima s Hajdukom, Osijekom i Lokomotivom?

Na Poljudu protiv Hajduka (0:0) u udarni europski sastav ušao je Ivan Šunjić, bio je tu i Rrahmani, ali njega već tretiramo kao dio modre “europske unije”. U sudaru s Osijekom u Gradskom vrtu u pobjedi od 2:0, u društvo “standardnih Europljana” u udarni sastav ubacili su se Kadzior i Perić.

S Lokomotivom se Bjelica ipak nije odlučio za “europski Dinamo”, jer su u udarnom sastavu bili Moharrami, Musa, Šunjić, Šitum, Moro i Kadzior. Dakle, s “europskim Dinamom” Nenad Bjelica, majstor rotacije, u domaćem prvenstvu juriša samo na najjače, Osijek, Hajduk i u subotu na - Rijeku! Netko će kazati da Hajduk ne spada u tu priču, ali znamo da to ipak nije tako, bez obzira na trenutačni izgled Majstora s mora, to je još uvijek najveći hrvatski derbi.

Kao što vidite, Dinamo na gostovanjima ove sezone još nije izgubio ni jednu utakmicu, računajući i pet europskih. A upravo taj moćni Bjeličin europski stroj koji melje sve pred sobom u najjačem sastavu stiže Bišćanovoj Rijeci.

Informacije o paketima MAXTV-a možete pronaći OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 21:46