SN
MODRI DOBILI POZIVNICU

DINAMO IMA I SVOJE TREĆE EUROPSKO PROLJEĆE! Mladi dinamovci danas u četvrtfinalu igraju s Tottenhamom, i ovu uspješnu momčad vodi Igor Jovočević

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. veljača 2019. 16:39

Dinamo ima i svoje treće europsko proljeće. Osim momčadi Nenada Bjelice i Jovićevićevih juniora u Ligi prvaka, u Premier League International Cupu igra U-23 selekcija Modrih koja se danas (20 sati) u Londonu u četvrtfinalu sudara s Tottenhamom. Premier League International Cup međunarodno je natjecanje mladih europskih momčadi, igrača do 23 godine starosti.

Format je osmislila i realizirala engleska Premier liga s ciljem da procijeni snagu svojih mladih igrača u konkurenciji vršnjaka iz Europe. U natjecanju je sudjelovalo 24 momčadi podijeljenih u šest skupina.

Bilo je tu 12 engleskih sastava koji nastup na turniru moraju izboriti sukladno plasmanu u Premier League 2, dakle prvenstvu momčadi do 23 godine, te 12 inozemnih koji su došli dolaze na poziv Premier lige.

Pozivnicu je dobilo d 12 europskih klubova koji, po procjeni organizatora, predstavljaju najbolje nogometne akademije u Europi. Dinamo je bio među njima. Selekciju Modrih U-23 također vodi Igor Jovićević.

Linker
03. svibanj 2024 17:36