Damir Krajac / CROPIX
IZ NORVEŠKOG KUTA

'DINAMO JE JEDAN OD NAJTEŽIH SUPARNIKA KOJE SMO MOGLI IZVUĆI!' Norvežani na sva usta hvalili Modre: 'Maribor smo izbacili, ali Dinamo...'

DINAMO - ROSENBORG Norveški prvak je večer prije ogleda s Dinamom također imao konferenciju za medije na kojoj su trener i kapetan Rosenborga ponudili zanimljiva razmišljanja o Modrima.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 21:54

Nasmijani su pred novinare došli Rosenborgov trener Eirik Horneland i kapetan Mike Jensen. A dodatno su se nasmijali kad je nekome od prisutnih u zadnjem redu zazvonio orijentalnom melodijom. Inače, taj Jensen, za one koji ne znaju je Danac, bio je na širem popisu za Mundijal, na kraju se nije 'plasirao' i izbjegao je traumatičan poraz od Hrvatske. Ne bismo imali ništa protiv da nešto slično doživi u dresu Rosenborga.

Trener Eirik Horneland svjestan je da je Dinamo najteži suparnik ove sezone u Europi. Njegova je momčad dosad bila suverena, iako je protiv Maribora u jednom trenutku uzvrata 'opasno živjela'.

- Uspjeli smo protiv Maribora pobijediti, ali Dinamo je nešto sasvim drugo. To je momčad koja igra dugo u Europi, stalno igra na visokoj razini i očekujem još više od svojih igrača nego u dosadašnjim utakmicama da bismo mogli napraviti rezultat - rekao je Horneland, koji za Dinamo ima samo riječi hvale.

- Rezultati govore za sebe, Dinamo je bio među 16 u Europskoj ligi prošle sezone i ispao jedva od Benfice. Ne trebam dalje pričati, to govori sve o Dinamovoj snazi.

Priznao je trener da postoji pritisak, da su očekivanja od Rosenborga velika, pogotovo sad kad je uz njega u Europi ostao još jedino Molde.

Zagreb, 200819.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Rosenborg B.K. pred sutrasnju utakmicu UEFA  play-offa Lige prvaka protiv GNK Dinamo.
Na fotografiji: Mike Linednmann Jensen.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- Mislim da smo i mi i Molde dosad opravdali očekivanja norveških ljubitelja nogometa. Ali, svjestan sam da su očekivanja i dalje velika i sad treba pronaći nekakav balans između mirnoće i opuštenosti i nekog pozitivnog uzbuđenja. Na tome se uoči ovakvih utakmica i temelji trenerov posao, to je najveći zadatak, pripremiti momčad psihološki za ovako zahtjevnu utakmicu.

Koliko je za ovu momčad Rosenborga zaslužan njegov prethodnik Rini Coolen pa i njegov prethodnik Kåre Ingebrigtsen?

- Naravno da su dio ove momčadi stvarali i moji prethodnici i da zasluge za ove rezultate imaju i oni. Vjerujem da ćemo biti još uspješniji ove sezone.

Kapetan Mike Jensen, pak, odgovorio je na pitanje zašto Rosenborg igra bolje u Europi nego u domaćem prvenstvu.

- Zato što smo prije europskih utakmica više zajedno, više se družimo pa je i kohezija u momčadi veća, haha - potvrdio je kapetan pozitivno raspoloženje u momčadi.

Dinamo je među najtežim suparnicima koje smo mogli izvući

Kako doživljavaju Dinamo u svlačionici Rosenborga, što o Modrima zna kapetan Jensen?

- Dinamo je jedan od najtežih suparnika koje smo mogli izvući, klub u kojemu su igrali brojni poznati igrači, klub koji svake godine već dugo igra u Europi. No, imamo i mi kontinuitet, doduše, dugo nismo bili u Ligi prvaka, ali jesmo u Europskoj ligi i vjerujem da imamo iskustvo. Imamo priliku ući u Ligu prvaka, blizu smo, iako znam da neće biti lako, Dinamo je snažan suparnik.

Linker
07. svibanj 2024 14:42