Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NELOGIČNOSTI OKO POZICIJE

'DINAMO JE ZABRANJENA TEMA' Trener Hajduka održao sadržajnu presicu i progovorio o potencijalnom Vatrenom: 'Čuo sam za te priče i malo me začudilo'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 29. ožujak 2019. 12:34

Dvadeset i šesto kolo HT Prve lige Hajduku donosi u posljednje vrijeme ugodnog suparnika, Istru 1961 (subota, 19 sati). Splićani protiv Puljana imaju osam uzastopnih pobjeda u međusobnim susretima, te 12 pobjeda i remi u zadnjih 13 utakmica. Nakon Intera, Slaven Belupa i Rudeša, Hajduk želi četvrti uzastopni trijumf kojim bi na najbolji mogući način najavio derbi u srijedu 3. travnja protiv Dinama na Poljudu, piše Slobodna Dalmacija.

- Pauzu smo iskoristili radno, imali smo mir za mikrociklus koji smo odradili vrlo dobro. Zadovoljan sam radnom etikom i atmosferom. Kompletirali smo se igračima iz reprezentacije i spremni smo za Istru - rekao je u uvodu konferencije za medije Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

Na „nišanu" je četvrta pobjeda u nizu?

- Nadamo se. Utakmica je važna da taj ciklus od četiri utakmice završimo pozitivno. Ali bit će zahtjevno u Puli. Znam da zvuči kao floskula, no zaista tako mislim. Istra ima dobar napadački potencijal i po kvaliteti ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi sada. Imali su i unutarnje probleme, promjene trenera...

Što je novi trener Igor Cvitanović donio Istri?

- Donio je napadački, goropadniji gard, barem u Puli. Protiv Gorice su igrali vrlo dobro, no Gorica je spretno i sretno pobijedila. Istra se bori za ostanak, a znamo kakve su to psihologije. Ne volim izraze da im „visi mač nad glavom". Imaju još dovoljno utakmica da izbjegnu doigravanje. Tek poslije nas slijede im utakmice s rivalima za ostanak, zato protiv nas nemaju što izgubiti. Utakmica bi mogla biti dobra za gledatelje, obostrano napadački nastrojena.

Zagreb, 011218.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poslije pauze zbog utakmica reprezentacije uvijek se neki igrači vrate ozlijeđeni, je li to i vama bio slučaj?

- Jučer su se svi sretno vratili, to jest specifičan tjedan i može biti opasan jer dolazite ispražnjeni. Pričat ćemo s igračima.

Pobjeda bi bila najbolja pozivnica za Dinamo?

- Dinamo je zabranjena tema i igračima i meni. Istra je trenutno najvažnija. Ne čuvamo nikoga po pitanju žutih kartona.

Vraća li se Hamza Barry?

- On je u kadru i spreman za nastup, ali vidjet ćemo koliko će igrati.

Tko od ostalih ne može?

- Vučur, kartonirani Svatok i Tudor koji je osjetio nelagodu u mišiću i vjerojatno neće biti u kadru za Pulu.

U kakvom je stanju Ante Palaversa nakon povratka s kvalifikacijskog turnira U19 reprezentacije?

- Ante je imao tri utakmice u 8-9 dana. Previše je priče oko Ante, htio bih da se u mirnijem okruženju razvija. On to zaslužuje svojim karakterom. Razgovarao sam s njim jučer i neće biti u kadru za ovu utakmicu. Dobit će slobodno da malo odmori.

Hoće li Ivanovski biti u kadru?

- Hoće, bit će među 18.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Oreščanin je za kraj prokomentirao i priče o mogućem ulasku Domagoja Bradarića na lijevog beka A reprezentacije.

- Čuo sam za te priče i malo me začudilo. Ako je već stavljen u okruženje A reprezentacije, onda bi bilo logičnije da i u U21 reprezentaciji igra to mjesto. Tu je i Sosa, možda njih dvojica mogu kombinirati. Polako. Prvo preskoči rijeku, pa se rugaj krokodilu. Sve ima svoje vrijeme i mjesto - zaključio je Oreščanin.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 10:18