CROPIX
PRED 9000 GLEDATELJA

Dinamo opet razočarao i ostao bez pobjede: Norvežani zadovoljni napustili Maksimir

Paulo Machado pri izlasku iz igre zaradio je crveni karton zbog neprimjerene geste prema navijačima! Pokazao im je 'srednji prst' i to dva puta!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2015. 17:11

Nogometaši Dinama će o nastavku kvalifikacija za Ligu prvaka odlučiti u Moldeu sljedećeg utorka, prvi dvoboj 3. pretkola završio je 1-1, što uopće nije loš rezultat s obzirom na igru momčadi Zorana Mamića koji je promašio s taktikom, za što je dobio zvižduke 9327 navijača.

Ne trebaju se 'modri' bojati umjetnog travnjaka u Norveškoj, nikad u natjecateljskoj utakmici nisu izgubili na takvoj podlozi, a imaju i gdje na njoj trenirati u Maksimiru. Međutim, trener hrvatskog prvaka morat će promijeniti nešto u razmišljanju, a pri jednoj odluci pomogao mu je i sudac isključivši Machada.

Kao što smo se i pribojavali, Zoran Mamić se odlučio za postavu i formaciju kojom je započeo i u Luksemburgu, 3-5-2, s trojicom stopera i Pjacom kao lutajućom špicom iza Henriqueza i Soudanija, no s njome nije ništa dobio protiv dupliranih bokova suparnika u 4-1-4-1 formaciji Tora Olea Skulleruda, plitkoj, 20 metara od usamljene špice Kamare do stopera. Domaći stoperi Šimunović i Taravel široko su izlazili na krila gostiju, ostavljajući Sigalija '1 na 1' s Kamarom, no nisu Dinamovi stoperi uspijevali pomagati Matelu i Pivariću, svojim lažnim krilima koja su se naizmjenice dizala visoko. Krilni napadači norveškog prvaka Moström i Elyounoussi bili su brži, a kad bi hrvatski prvak napadao, puštali su stopere da vode igru. I ovi su bacili u bunar desetak lopti...

Nadalje, Pjaca je bio neiskorišten, zapravo zagušen u sredini, umjesto da bude tamo gdje je najjači, na krilu, kamo je zbog njega Skullerud pomaknuo svog najboljeg desnog bočnog igrčača, reprezentativca Linnesa.

Dinamo je slučajno došao do zicera već u 3. minuti kad je Taravelovu napamet ispucanu loptu izvrsno prihvatio Soudani, izbio sam pred šesnaesterc, ali promašio vrata. Gosti su uzvratili iz opasnog slobodnjaka finskog reprezentativca Toivija.

U 18. minuti je Argentinac Sigali, najbolji modri u prvom poluvremenu, dijagonalom pronašao Pivarića na boku, ovaj zavrnuo, a Henriquez bio na pravome mjestu između stopera i udarcem glavom pogodio malu mrežicu. Međutim, samo dvije minute kasnije, gosti su lakoćom napravili višak na desnom boku, spomenuti Linnes je centrirao, a Kamara ušao ispred preširoko postavljenog Šimunovića i također glavom izjednačio na 1-1.

Modri trojac vezista Ademi, Machado i Pjaca, teško su stvarali višak, a kad bi i uspijevali uslijedila je pogreška u želji za da se individualnim potezom probije suparnika. Izgledalo je to kao idealna utakmica za Roga i Ćorića, no prvi je bio na klupi, drugi ostao izvan zapisnika.

U 28. minuti Dinamo je imao sreće jer belgijski sudac nije vidio Taravelov lakat u glavu Kamari dok je lopta bila na drugoj strani, trebao je dosuditi crveni karton francuskom stoperu koji je uz Šimunovića i Machada bio najlošiji 'modri' u prvom dijelu.

U drugo poluvrijeme ušlo se s istim snagama, a u 56. minuti Mamić mijenja bočnog za bočnog, Pinta za Matela. Dinamo je prvu prigodu imao nakon kontre nakon kornera za goste, ali je Pjacin prodor Henriquez završio udarcem pokraj vratnice. Tek u 64. minuti Mamić vadi najlošijeg na terenu, Machada (u prijevodu, sjekira) i uvodi najskuplje poačanje ikad, Marka Roga. Nažalost, prekasno...

Živnuli su nakon toga 'modri', živnulo je i gotovo 10.000 navijača na tribinama, utakmica je ulazila u fazu koju smo puno puta gledali u europskim dvobojima u Maksimiru: Dinamo kreće u završne juriše, a gost prijeti iz protunapada (i pred kraj zabija).

Uveo je Mamić i napadača Fernandesa umjesto stopera Taravela, prešao je Dinamo od 74. minute na 4-2-3-1 što je trevao igrati otpočetka i čemu smo se nadali u najavi. U međuvremenu je Skulelrud uveo od sutra 40-godišnjeg kapetana Daniela Hestada, potom i trećeg stopera, Gabrielsena, ali u vezni red, Floa pomaknuo natrag. Imali su gosti nekoliko opasnih akcija, pogotovo kontru u 87. minuti nakon kornera za domaće, Sigali ih je većinu osujetio, Eduardo bio koncentriran.

U sudačkoj nadoknadi prigode su propustili Henriquez i Pjaca.

Dinamo – Molde 1-1

Poluvrijeme: 1-1

Sudac: Serge Gumienny (Belgija) 6,5.

Strijelci: 1-0 Henriquey (18., Pivarić), 1-1 Kamara (20, Linnes)

Žuti kartoni: Hussain, Rindarøy (od 80. Gabrielsen -), E. Hestad (Molde), Rog, Henriquez (Dinamo)

Crveni kartoni: Machado (65., isključen s klupe zbog nesportskog ponašanja)

Igrač utakmice: Leonardo Sigali

Stadion: Maksimir. Gledatelja: 9.327.

DINAMO (3-4-1-2):

Eduardo 6; Šimunović 5, Sigali 7,5, Taravel 5 (od 74. Fernandes -); Matel 6 (od 56. Pinto 6), Ademi 6, Machado 1 (od 64. Rog -), Pivarić 6,5; Pjaca 6; Soudani 5,5, Henriquez 6,5

MOLDE (4-1-4-1):

Horvath 5,5; Linnes 6, Toivio 6, Forren 6, Rindarøy 6 (od 80. Gabrielsen -); Singh 6; Moström 6 (od 72. Flo -), Hussain 6 (od 67. D. Hestad -), E. Hestad 6, Elyounoussi 6; Kamara 7.

Prijenos uživo:

Kraj utakmice! Dinamo je opet ostao bez pobjede.

90. minuta - Udarac Pjace iz gužve kaznenog prostora blokirala je obrana gostiju.

87. minuta - Dobra reakcija Roga i puno, puno sreće zaustavilo je sad kontru Norvežana koji su mogli šokirati Dinamo.

80. minuta - Prvi žuti karton kod Dinama je zaradio Rog.

73. minuta - Iz igre izlazi Taravel, a na terenu je Fernandes. Mamić je krenuo po gol!

68. minuta - Rog je krasno podvalio loptu prema Pjaci, ali Horvath izbija loptu prije napadača Dinama!

67. minuta - Molde je lagano mogao prijeći u vodstvo! Mostrom je ostao sam na desnoj strani u kaznenom prostoru, Eduardo je istrčao, a Mostrom pucao malo preko gola!.

64. minuta - Paulo Machado pri izlasku je zaradio crveni karton zbog neprimjerene geste prema navijačima! Pokazao im je 'srednji prst' i to dva puta!

64. minuta - Ulazi Rog u igru, Machado ispraćen zvižducima izlazi!

61. minuta - Henriquez je s 20 metara pucao pokraj vratnice!

60. minuta - Josip Pivarić još jednom je osujetio napad Norvežana. Lijevi bek Dinama daleko je najbolji igrač 'Modrih' večeras.

56. minuta - Lijepo je pucao Pivarić iz slobodnog udarca, ali njegov pokušaj prohujao je kraj vratnice!

56. minuta - Za Dinamo ulazi Pinto, izlazi Matel.

55. minuta - Rindaroy je srušio Pjacu na 20 metara od gola i zaradio drugi žuti Moldea.

51. minuta - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Hussain zbog prekršaja na Pjaci.

Poluvrijeme: Bilo je ovo sadržajnih 45 minuta, u kojima smo gledali dosta napadački orijentiran nogomet s dva gola, ali i ne previše konkretnih šansi. Publika je glasnim zvižducima ispratila 'Modre' na poluvrijeme.

45. minuta - Još jedan ubačaj aktivnog Pivarića, još jedno loše prihvaćanje lopte Soudanija.

39. minuta - Sumnjiva situacija u šesnaestercu gostiju - Soudani je trčao za jednom loptom, a obrambeni igrač Moldea ga naizgled držao rukom prije nego što je Alžirac pao pred vratarom Norvežana. Sudac to nije vidio kao situaciju za najstrožu kaznu.

32. minuta - Zadnji nekoliko minuta praktički se trčalo s gola na gol u nekakvim polu-kontrama i kontrama, ali nijedna nije urodila opipljivom šansom za bilo koju od momčadi.

21. minuta - GOOOL!!! Šok na Makimiiru, Molde je izjednačio tek tri minute nakon što je Dinamo poveo. Gol je bio gotovo identičan onom domaće momčadi, samo s druge strane. Ubacio je Linnes, a glavom je zabio Kamara!

18. minuta - GOOOL!!! Dinamo je poveo nakon odlične kombinacije Pivarića i Henriqueza! Prvi je lijepo ubacio s lijeve strane, drugi glavom zabio pokraj norveškog vratara!

13. minuta - Ubačaj Matela s desne strane u kazneni prostor naišao je samo na glavu obrambenog igrača.

6. minuta - Zaprijetili su i gosti, iako ne toliko opasno. Toivio je iz slobodnog udarca s 18 metara pucao pored živog zida, ali i pored stative.

3. minuta - Nevjerojatno!!! Što je promašio Soudani! Taravel je sjajnom loptom s lijeve strane prevario obranu gostiju te Alžircu servirao mat situaciju pred vratarom Moldea, ali on s 15 metara puca pokraj gola.

Utakmica je počela!

Pet minuta prije početka utakmice na stadionu je možda četiri/pet tisuća gledatelja, ali ispred Maksimira još su redovi za ulaznice.

Dinamo večeras na Maksimiru igra prvu utakmicu trećeg pretkola LP protiv norveškog Moldea. Zoran Mamić naizgled izvodi pomalo defanzivan sastav, s obzirom na orijentaciju šestorice igrača u prvih 11, ali samo naizgled. Postava je 3-4-1-2 - u napadu vreba dvojac Soudani-Henriquez, iza kojih je najbolji igrač Dinama, Marko Pjaca.

Linker
17. svibanj 2024 09:54