Nikola Moro
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
JEDNA RUKA JE VEĆ NA TROFEJU

DINAMO SE POBJEDOM NA MAKSIMIRU OZBILJNO PRIMAKAO NASLOVU PRVAKA Modri su protiv Rijeke odigrali možda i najbolju utakmicu sezone

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2017. 11:23

Dinamo je iskoristio prvu meč-loptu i trijumfom se primakao naslovu prvaka! Momčad Marija Cvitanovića jučer je odigrala najzreliju, mogli bismo kazati možda i najbolju utakmicu sezone. Iako su gubili s 0:1, Modri su derbi kontrolirali od prve do posljednje minute, dominirali su i posve nadigrali prvake. Bila je to, ukratko, šampionska predstava Dinama.

Plavi dečki posve su razbili vezni red Riječana, osim Acostyjeva pogotka momčad Matjaža Keka nije im uspjela ozbiljno zaprijetiti. Ponekad se činilo da se igraju mačke i miša. Sve što je Cvitanović zamislio ostvarilo se, promjena sastava i sustava donijela mu je superiornost u odnosu na suparnika s Rujevice. Cvitanović je jučer nadigrao Keka, makar, jasno, ključnu ulogu odigrali su momci na travnjaku.

Naravno, priča derbija kad je Dinamo u pitanju bio je sjajni Soudani. Kazao je da najviše u životu voli zabijati Riječanima, što je, očito, istina. S dva jučerašnja pogotka Alžirac je ispisao povijest.

Naime, Soudani je dohvatio jedan klupski rekord. U dvobojima protiv Rijeke Mr. Derby je dohvatio legendarnog Dinamova centarfora Slavena Zambatu: obojica su društvu s Kvarnera zabila 13 pogodaka! U 13 prvenstvenih ogleda. Velik je to doseg ovog velikog igrača, zapravo igračine.

Pogocima kojima je jučer dotukao Rijeku Soudani se odvojio na prvom mjestu ljestvice strijelaca s 10 postignutih pogodaka. Dinamo i Soudani jučer su ispraćeni velikim pljeskom maksimirskih tribina. Zasluženo.

Da, takav Dinamo želimo gledati i dalje!

Linker
19. svibanj 2024 17:49