Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
PRIJELAZNI ROK U MAKSIMIRU

DINAMO TRAŽI POJAČANJA U SVIM LINIJAMA, ZNA SE I KOJA JE POZICIJA PRIORITET Modri do novog pohoda na europsko proljeće žele dovesti 5 ili 6 igrača

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. prosinac 2019. 18:06

U Maksimiru je svojevrsno zatišje. Ako se štogod danas dramatično ne dogodi, jasno je da će Dinamo u novu godinu ući s istim igračkim kadrom, s jednakim rosterom s kakvim je i završio natjecateljsku 2019. godinu.

Ali, kako to obično biva, pravi posao kad su odlasci i dolasci u pitanju, počinje s početkom priprema, Bjelica se, recimo, u Zagreb vraća 4. siječnja, u subotu, i tada će vjerojatno sastavljati i konačan popis igrača s kojima planira krenuti na pripreme. Što ne znači da će s tim igračima i završiti pripreme, naravno, teško da će moći biti miran i spokojan do kraja prijelaznog roka, očekuje se vrlo intenzivan siječanj, jer sastav svlačionice ipak treba ponešto izmijeniti.

Ovisni o odlascima

U nedavnom nam je razgovoru Bjelica kazao da Dinamo planira do početka nove sezone i novog pohoda na europsko proljeće dovesti pet ili šest igrača. Više-manje, u svim linijama. Kako će ta priča krenuti ove zime, ovisit će dakako i o odlascima. Primjerice, ako osim Olma ne ode nitko od veznjaka, ostanu i Gojak i Moro i Majer, uz Ademija, Ivanušeca i Điru bio bi to sasvim dovoljan kadar za proljeće. No, to ne znači da Modri ne bi i dalje gledali igrače i na tim pozicijama, prije svega im treba jedan zadnji vezni.

Slično je i u napadu. Sad su tu i Petković i Gavranović, vraćaju se Andrić i Kulenović, kojima, doduše, treba neko vrijeme da dođu u formu. Pa, ako pritom Gavranović napusti Dinamo, a Andrić ode na posudbu, nije nemoguće da Modri odmah krenu u potragu za novim napadačem.

Zagreb, 141219.
Stadion Maksimir.
Hrvatskii Telekom Prva Liga, 1.HNL, 19.kolo, seniori, utakmica: GNK Dinamo - Lokomotiva.
Na fotografiji:  Mario Gavranovic ljutnja zbog potezanja majce. 
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Osvježiti krila

Sve se to može preslikati i na krilne pozicije, gdje se trenutno čini da je Dinamo brojčano dobro pokriven, (Kadzior, Oršić, Hajrović, Šitum, Marin, Atiemwen), no i to se brzo može promijeniti. Pa i ovdje Bjelica i Dinamov sportski odjel traže nova rješenja, uostalom, htjeli su vratiti Pjacu što samo za sebe govori da žele osvježiti krilne pozicije. Ode li sad Hajrović, pa na ljeto možda i Oršić, ponudu je već imao i Kadzior, trebat će...

Leškovićeva posudba

Ipak, prioritetnom pozicijom pri dovođenju igrača čini se stoperska. Theophile-Catherine upao je u zadnjih šest mjeseci ugovora, još uvijek službeno nije produljio, ali mogao bi se taj potpis dogoditi do kraja siječnja. No, čak i s njegovim ostankom Modri su deficitarni sa stoperima, vidjelo se to i na kraju Lige prvaka, kad su protiv Manchester Cityja morali igrati ozlijeđeni Dilaver i Ademi.

Marko Lešković također se vraća nakon duge ozljede, spominje se i njega u kontekstu odlaska na posudbu gdje bi vraćao formu. Dino Perić, pak, ove sezone ima najviše minuta od svih njih, ali otkad je u statusu reprezentativca, nije isključeno da će i on na ljeto nekamo otići. Zato je bitno što prije riješiti stoperska pitanja, mladići koji nadiru, prvo Gvardiol pa Šutalo, mogli bi dobivati više minuta, međutim oni još ne mogu nositi obranu i biti glavna rješenja u velikim i važnim utakmicama. Ostati, pak, samo na Dilaveru, Theophileu i Periću, vidjeli smo, već je na jesen bilo rizično. I zato će već u ovom prijelaznom roku Modri možda i najviše truda potrošiti na pronalazak kvalitetnog obrambenog igrača. Od obrane se sastavlja momčad, taj zid mora biti čvrst.

Golmani nisu i ne bi trebali biti problem. Livaković je nedodirljiv, a ako i on ode na ljeto, tu je pouzdani i sigurni Danijel Zagorac, priliku bi tada mogao dobiti i Dinko Horkaš, Adrian Šemper koji je u Italiji iznimno napredovao i dalje je Dinamov igrač...

Zasad je Dinamo dobro pokriven, barem brojčano, i na bokovima, Stojanović, Pinto, Hrvoj i Moharrami (na posudbi u Lokomotivi) na desnoj strani, Leovac, Moubandje na lijevoj, tu je, dakako, i polivalentni Šitum. Dok su oni svi ovdje, nema potrebe za novim rješenjima, no nije isključeno da će netko već ove zime otići. Ipak, trenutačno je prioritet maksimirskog kluba - stoper!

Linker
27. travanj 2024 13:01