Francois Moubandje (desno) u dresu Toulousea
 REUTERS
MERCATO U MAKSIMIRU

DINAMO U INTENZIVNIM PREGOVORIMA ZA VELIKO POJAČANJE Modri krenuli u ozbiljnu akciju

TRANSFER-ZONA Odlični švicarski reprezentativac iz francuskog Toulousea u pregovorima s hrvatskim prvakom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2019. 09:59

Niti je ova sezona završila, niti su Modri odradili posao do kraja, jer čeka ih i to finale Kupa u Puli, ali moguće je da će do početka priprema dobar dio prijelaznog roka u Maksimiru već biti odrađen. Barem onaj dio u kojemu Dinamo sam odlučuje, rubrika “dolasci”.

Naime, nakon što je Ivo Pinto i službeno potpisao ugovor, 24sata donijela su informaciju kako je ozbiljna opcija za lijevog beka švicarski reprezentativac Francois Moubandje (28). Momak koji igra u francuskom Toulouseu i ove sezone odigrao je 22 utakmice u Ligue 1 u lipnju postaje slobodan igrač i Modri bi ga mogli dobiti bez odštete, iako po Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura.

Saznajemo da je Dinamo već ozbiljno krenuo u akciju, pregovori su intenzivni, na kraju će, naravno, sve ovisiti o apetitima Švicarca kamerunskog podrijetla koji je bio dio reprezentacije i lani na SP-u u Rusiji. Jasno, činjenica da je na tržištu slobodan otvara mu priliku za “debljim” potraživanjima, a hoće li se ona na kraju poklopiti s Dinamovim mogućnostima, vidjet ćemo. Moguće je da Moubandje već za koji dan dogovori sve s Dinamom, ali također, moguće je i da od svega na kraju ne bude ništa.

Soccer Football - Ligue 1 - Toulouse vs AS Monaco - Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse, France - February 24, 2018   Toulouse's Francois Moubandje in action    REUTERS/Fred Lancelot - RC19C0123190
REUTERS/Fred Lancelot

U svakom slučaju Moubandje je u reprezentaciji suigrač Marija Gavranovića, iz Francuske je lani u Maksimir stigao Kevin Theophile-Catherine, prije njega i Tongo Doumbia. Što bi moglo pomoći u “nagovaranju” švicarskog lijevog beka. On je trenutno prva, ali ne i definitivna i jedina opcija.

Što se odlazaka tiče, u fokusu je najviše Dani Olmo. Nije tajna da je mladi Španjolac prvi na izlaznim vratima, hoće li to biti odmah, po završetku europskih kvalifikacija čemu se svi nadaju ili nekim slučajem na zimu, to su već varijacije na temu. Prema informacijama koje smo dobili za Olma je jako zagrijana Valencia. Polufinalist Europske lige, navodno, već je kontaktirao ljude u Maksimiru, opipava teren i razmatra može li svojom ponudom zadovoljiti Dinamove želje.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Na radaru najvećih

Podsjetimo, za Olma su se već raspitivali Barcelona i Real, nije nepoznat niti najvećim svjetskim klubovima, no izvjesnije je u ovom trenutku da će Dinamov Španjolac otići u neki klub iz vrha neke od liga Petice, poput Valencije, nego u neki od najvećih europskih velikana. Uostalom, sam je Dani neki dan kazao da ne želi otići iz Dinama nekamo gdje bi sjedio na klupi, jasno je mu je po tom razmišljanju bliža, primjerice, Valencia nego Real ili Barcelona.

Spominjao se ranije i Milan, koji bi financijski vjerojatno mogao parirati Dinamovim apetitima, iz njemačkih izvora čuli smo da su oko na Olma bacili i bundesligaši Bayer Leverkusen i Borussia Möchengladbach, ali pitanje je koliko oni mogu “visoko skočiti”. Možda će i dosta toga ovisiti i o raspletu sezona u svim tim ligama, tko će u Ligu prvaka, tko neće, ovisit će budžeti i o tom “detalju”. Ipak, ova priča s Valencijom, kao i glasine da bi mogao u Sevillu, kad je Olmo u pitanju djeluju najuvjerljivije.

Inače, nakon derbija s Hajdukom 26. svibnja Dinamovi nogometaši, izuzev raznih reprezentativaca, odmarat će se do 19. lipnja. Tada će u Maksimiru biti prva prozivka, a 24. lipnja Bjelica će povesti momčad u sad već tradicionalnu ljetnu bazu Moravske Toplice. U Sloveniji će se Dinamo pripremati do 6. srpnja. Križaljka igrača koji bi trebali odraditi te pripreme već se počela slagati.

Linker
27. travanj 2024 04:04