Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SVE SLABIJA POZICIJA

DINAMOV NAPADAČ NADOMAK TRANSFER LISTE Na zimu mu stiže velika prijetnja iz Rijeke, a njegovi dani na Maksimiru mogli bi biti odbrojani

Armin Hodžić mogao bi ispasti iz svih kombinacija trenera Marija Cvitanovića.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2017. 17:41

Zanimljiva su priča te Dinamove špice, Angelo Henriquez i Armin Hodžić. Poslovica “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane” živa je istina kad se radi o tom dvojcu. Dok prošle sezone na proljeće Čileanac nije mogao zabiti ni na haklu u kvartu, Bosanac je trpao. Trpao “sve u šesnaest”... U HNL-u je na proljeće prošle sezone zabio čak 14 pogodaka, gotovo sve što je opalio po golu ušlo je u mrežu. Hoćeš nogom, glavom, škaricama, volejom, poluvolejom...

Ove jeseni se pak Plavi Anđeo probudio, golgeterski reinkarnirao, dobio je i novi nadimak, Last Minute Man, jer zabija važne golove u zadnjim minutama, a Hodžić je - potonuo. Gledali smo ga na kup-utakmici protiv Novigrada, trudio se, ulazio u neke prilike, ali nije mogao zabiti. Na kraju ga je trener Cvitanović izvukao iz igre, trener je shvatio da ne može zabiti.

Što se događa s Hodžićem, zašto je zastao u svom golgeterskom opusu? Na kraju prošle sezone predviđali smo mu sjajnu budućnost, nismo zapravo vidjeli tko mu po golgeterskim sposobnostima može konkurirati u plavoj momčadi. Ukupno sa 16 golova u HNL-u bio je drugi strijelac iz Soudanija, ali s 5 pogodaka u Kupu, ukupno je bio najbolji strijelac Modrih te sezone, s 21 pogotkom.

Zagreb, 040317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 23. kola Prve MAXtv Hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Josip Pivaric, Armin Hodzic, Dani Olmo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zašto se izgubio?

Ukupno najbolji strijelac Dinama bio je i u sezoni 2015/16., u HNL-u je bio prvi s 13 pogodaka, u Kupu je dodao još 3, te 2 u Europi, tada je s ukupno 18 pogodaka bio najbolji plavi golgeter sezone.

Dakle, u posljednje dvije sezone, računajući sva natjecanja, Armin Hodžić je bio najbolji strijelac Modrih. Gdje je dakle, nestao Arminator? Gdje se izgubio? Ove sezone u HNL-u zabio je samo - Cibaliji. Sva tri dosadašnja pogotka “stavio” je Vinkovčanima, nikome drugome nije uspio pogoditi mrežu. Po jedan je još zabio Borcu iz Imbriovca, te jedan norveškom Oddu... Je li njegova forma razlog za brigu Dinamu i treneru Cvitanoviću?

Sve slabija pozicija

Za sada nije jer zabijaju drugi, Dinamo u HNL-u ima sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Osijek, umjesto njega nametnuo se Henriquez. U načelu, može se isukati ona rečenica koju često rabe nogometaši, “nije bitno tko zabija, glavno je da se pobjeđuje”. Međutim, bez obzira na bodovnu prednost u HNL-u, ako Modri misle zadržati prvo mjesto, itekako će im biti potreban Hodžić.

Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Najviše razloga za brigu ipak mora imati - Hodžić. Jer je na dobrom putu da ispadne iz svih kombinacija. Na zimu u plavu svlačionicu stiže Mario Gavranović, Dinamo ga dovodi kao pojačanje, a ne kao statista za pričuvnu klupu. Angelo Henriquez je pak u dobroj formi, definitivno je u prednosti pred bosansko-hercegovačkim reprezentativcem.

Ovakav Hodžić kakav je sada, nema šanse u trci za pozicijom u momčadi kraj Gavranovića i Henriqueza. Nadalje, ako se moguće misli prodati u zimskom prijelaznom roku, onda će to biti nemoguća misija, jer tko će slati ponude na adresu centarfora koji ne zabija? Tko zna, možda ga u Maksimiru pošalju i na - transfer listu!?

Što će im centarfor koji ne zabija, kraj dvojice koji zabijaju? Ipak, kad smo već načeli temu čovjeka kojeg smo zbog golgeterskih sposobnosti i prozvali Arminator, treba se još jednom podsjetiti prošle sezone. Naime, u cijeloj jesenskoj sezoni zabio je samo 2 pogotka, oba Lokomotivi u 1. kolu! Do kraja jeseni nakon tog početnog kola nije zabio više ništa!? Bio je potpuno izvan forme.. Ali onda mu je krenulo na zimskim pripremama u Turskoj, gdje je s 5 pogodaka na pripremnim utakmicama bio najbolji modri strijelac. Sjećamo se dobro, zadnji dan tih priprema u Beleku, sa smiješkom nam je kazao:

- Na proljeće se vraća Arminator!

I vratio se, dao je - 14 pogodaka! Hoće li njegove golove trebati čekati do proljeća i ove sezone? Možda će se to i dogoditi, ali sad je situacija ipak drukčija. Stiže Gavranović... Velika prijetnja Arminatoru.

Hodžićev učinak u Dinamu

2015/2016.

HNL - 13 pogodaka (najbolji strijelac Dinama)

Dinamo - Inter 5:1 (3 pogotka)

Zagreb - Dinamo 0:2 (2 pogotka)

Dinamo - Osijek 4:1 (2 pogotka)

Inter - Dinamo 2:2

Dinamo - Zagreb 4:1

Zagreb - Dinamo 1:2

Dinamo - Slaven Belupo 2:1

Slaven Belupo - Dinamo 0:3

Lokomotiva - Dinamo 0:4

KUP - 3 pogotka

Inter - Dinamo 0:1

Mladost Ždralovi - Dinamo 1:3

Oštrc Zlatar - Dinamo 1:7

EUROPA - 2 pogotka

Dinamo - Skenderbeu 4:1

Olympiakos - Dinamo 2:1

2016/2017.

HNL - 16 pogodaka (drugi strijelac Dinama)

Dinamo - Lokomotiva 3:1 (dva pogotka)

Dinamo - Slaven Belupo 1:0

Cibalia - Dinamo 1:2 (dva pogotka)

Dinamo - Inter 2:0

Dinamo - Split 4:0 (dva pogotka)

Istra 1961 - Dinamo 0:3 (dva pogotka)

Lokomotiva - Dinamo 1:2 (dva pogotoka)

Inter - Dinamo 0:3

Split - Dinamo 0:1

Dinamo - Istra 1961 2:1

Dinamo - Rijeka 5:2

KUP - 5 pogodaka

Dinamo - Split 6:0 (4 pogotka)

Veli Vrh - Dinamo 0:5

EUROPA - 0

2017/2018. HNL - 3 pogotka

2. kolo: Dinamo - Cibalia 4:0 (2 pogotka)

11. kolo: Cibalia - Dinamo 2:5

KUP - 1 pogodak

Borac Imbriovec - Dinamo 0:6

EUROPA - 1 pogodak

Dinamo - Odds 2:1

Linker
02. svibanj 2024 05:15