Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
NIJE ZADOVOLJIO

DINAMOV 'SIN VJETRA' OD MILIJUN EURA NA IZLAZNIM VRATIMA Na Maksimir je doveden kao čudo, uspoređivali su ga s igračima PSG-a, a sada se vraća kući?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2017. 17:13

Vraća li se Marcos Guilherme u Brazil? Iz nekih izvora stiže baš takva informacija... Naravno, za sada se radi samo o špekulaciji, ali smo je odlučili notirati, jer se situacija s ovim negdašnjim mladim reprezentativcem Brazila ne razvija u željenim parametrima. Istina, Guilhermeu ugovor o posudbi traje do ljeta iduće godine, a za taj “deal” Modri su njegovu bivšem klubu Atletico Paranaenseu platili milijun eura.

Guilherme je stigao na zimske pripreme u Tursku, cijelu polusezonu je proveo u modrom klubu, ali nije uspio pokazati da je pojačanje za Dinamo. E sad, je li greška u njemu ili u činjenici da nije zadobio povjerenje bivšeg trenera Peteva, u ovom trenutku i nije previše bitno.

Uglavnom, “Brazilac od milijun eura” prošle polusezone je nastupio u 11 HNL utakmica za Dinamo, od toga na pet kao starter. Međutim, niti jednu od tih pet utakmica na kojima je bio u udarnoj postavi nije završio do kraja!? Petev ga je uvijek prije kraja izvadio iz igre.

Odigrao je i dvije kup-utakmice protiv Splita, u jednoj je bi starter, ali također nije dočekao kraj, opet je preselio na klupu. Guilherme za Dinamo nije postigao u svim tim utakmicama ni jedan pogodak!? Znao je dobro djelovati s loptom u nogama, ali igra bez lopte, te defenzivni zadaci su mu slabija strana.

Kad je dolazio u Dinamo, brazilski mediji uspoređivali su ga s Lucasom Mourom, igračem PSG-a, čak su navodili da je u nekim segmentima i talentiraniji. No, nitko to do sada nije vidio. Jasno, svojim statusom nije zadovoljan ni Brazilac. Momak koji dolaskom u plavi klub nije skidao osmijeh s lica, više se uopće ne smije, govor tijela odaje čovjeka koji bi očito vrlo rado napustio plavi dom. U ovom trenutku ni u Dinamu ne znaju što će s njim... Naime, Guilherme je doveden nakon što je Junior Fernandes otišao u Tursku, trebao je zatvoriti tu lijevu stranu. Ali Fernandes se vratio te preuzeo tu poziciju.

Zagreb, 040317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 23. kola Prve MAXtv Hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Antonio Bosec, Marcos Guilherme.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Elegantan rastanak

Na toj poziciji može igrati i mladi Katalonac Olmo koji je bio jako dobar u završnici prošle sezone, tako da Guilherme u ovoj situaciji i nema baš neku perspektivu u plavoj momčadi.

Zato se vjerojatno i špekulira kako ga se “elegantno” riješiti i prije isteka posudbe, kako posložiti neke financijske konstrukcije... Na temelju onoga što je do sada pokazao, u Dinamu očito ne razmišljaju otkupiti prava na njegov ugovor, tako da je dosta realna opcija njegov povratak u Atletico Paranaense.

Linker
16. travanj 2024 02:35