Nikola Jurčević
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

DINAMOV TRENER UOČI PREMIJERE OTKRIO NA ČEMU MODRI MORAJU POD HITNO PORADITI 'Moramo popraviti segment koji je strahovito bitan...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2018. 15:05

Pred nogometašima Dinama je subotnji domaći okršaj protiv Rudeša na Maksimiru u sklopu 26. kola Prve HNL.

Prednost Modrih se istopila, sada iznosi 6 bodova viška ispred prvog pratitelja Hajduka, a novi trener Dinama Nikola Jurčević, koji je naslijedio Marija Cvitanovića na klupi, očekivano, želi startati pobjedom.

"Puno stvari se događalo u zadnjih par dana, obavili smo puno razgovora, kompletirali smo se u stručnom stožeru s Fabijanom Komljenovićem kao pomoćnim trenerom. Vidjeli smo pozitivnu i dobru reakciju kod igrača, dečki su motivirani, koncentrirani, željni su da se vratimo na pobjednički niz. Sutrašnja utakmica vrlo je bitna, želimo pobijediti, uzeti tri boda, želimo podići samopouzdanje i zadržati prednost pred konkurentima", rekao je Jurčević.

Istaknuo je jake osobine sljedećeg suparnika.

"Mislim da imamo kvalitetu, moramo se postaviti kao favoriti, ali isto tako moramo respektirati momčad Rudeša koja je jaka u kontranapadu. Rudeš zaslužuju biti dva tri mjesta iznad na tablici".

Zagreb, 130318.
Stadion Maksimir.
Prvi trening GNK Dinamo pod vodstvom novog trenera Nikole Jurcevica.
Na fotografiji: Nikola Jurcevic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Otkrio je i na čemu će inzistirati u igri Dinama.

"Cilj je kompaktnost u ofenzivnom i defenzivnom dijelu, da igrači znaju u svakom trenutku što bi trebali napraviti na terenu. S obzirom na naše ambicije, moramo razmisliti posebno o napadačkoj igri, sudjelovanje s velikim brojem udaraca po golu, ulaskom u završnicu, s dovoljnim brojem igrača da ne izgledamo sterilno, uz bržu igru".

Jurčević je naglasio da jednu stvar moraju definitivno popraviti.

"Moramo popraviti segment koji je strahovito bitan, a to je osjetljivost na kontranapade".

Potvrdio je Jurčević i kako je Soudani spreman za susret, dok bi umjesto ozlijeđenog Benkovića trebao zaigrati Lešković.

Upitan je i je li se netko posebno nametnuo na treninzima pod njegovim vodstvom?

"Nemam nikakvu zamjerku kod igrača, koji su iskazali profesionalnost, odlično raspoloženje i ponašanje. Vidio sam da ima dosta zanimljivih igrača, ali prave odgovore ćemo vidjeti na utakmici, tad ćemo doći do zaključaka".

Otkrio je Jurčević za kraj i je li razgovarao sa svojim prethodnikom Mariom Cvitanovićem.

"Nisam, u ovom trenutku je bilo toliko događanja da sam imao fokus na stvari koje morao odradi i u ovom medijskom i organizacijskom smislu, da se što bolje pripremimo za Rudeš", zaključio je Jurčević.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
06. svibanj 2024 01:18