Foto: Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJA LEGENDE

DINAMOVA IKONA UVJERENA U SENZACIJU 'Nikoga ne podcjenjujem, nego samo vjerujem ovom našem Dinamu. U ravnopravnoj su utrci i potpisujem to!

Dinamova ikona iz 90-ih Silvio Marić pun je optimizma nakon izvlačenja skupina Lige prvaka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 21:29

Dinamova ikona iz 90-ih Silvio Marić na odmoru je na moru, u krugu obitelji, pratio izvlačenje skupina Lige prvaka. I bio je oduševljen raspletom.

- Skupina C je fenomenalna! Manchester City je "ubojica", oni će sigurno biti prvi, ali bit će fora igrati s njima, Maksimir će opet doživjeti istinski spektakl. Najbolji trener na svijetu, Pep Guardiola, dovodi u Zagreb svoju megamomčad, vidjet ćemo taj njihov atomski nogomet uživo i rekao bih da su oni i među najvećim favoritima za osvajanje Lige prvaka. A Šahtar i Atalanta? Uvjeren sam da će Dinamo s Ukrajincima i Talijanima biti u ravnopravnoj utrci za osvajanje drugoga mjesta! Potpisujem to - optimističan je Marić.

Potom je dodao:

- Nikoga ne podcjenjujem, nego samo vjerujem ovom našem Dinamu. Šahtar i Atalanta svakako su dobre momčadi, ali čini mi se da nisu bolje od našeg prvaka. To su momčadi kojima se mogu "otkinuti" bodovi u gostima, a u Zagrebu ni Šahtar ni Atalanta neće biti favoriti, nisu tako uvjerljivi i ne bih rekao da je Dinamo u podređenom položaju u odnosu na njih. Plavi svakako imaju veliku šansu i očekujem da će se žestoko potući za to drugo mjesto.

Ždrijeb Lige prvaka

SKUPINA A: PSG (Fra), Real Madrid (Špa), Club Brugge (Bel), Galatasray (Tur)

SKUPINA B: Bayern Munchen (Njem), Tottenham (Eng), Olympiakos (Grč), Crven zvezda (Srb)

SKUPINA C: Manchester City (Eng), Šahtar (Ukr), DINAMO (HRV), Atalanta (Ita)

SKUPINA D: Juventus (Ita), Atletico Madrid (Špa), Bayer Leverkusen (Njem), Lokomotiv Moskva (Rus)

SKUPINA E: Liverpool (Eng), Napoli (Ita), RB Salzburg (Aut), Genk (Bel)

SKUPINA F: Barcelona (Špa), Borussia Dortmund (Njem), Inter (Ita), Slavia Prag (Češ)

SKUPINA G: Zenit (Rus), Benfica (Por), Lyon (Fra), RB Leipzig (Njem)

SKUPINA H: Chelsea (Eng), Ajax (Niz), Valencia (Špa), Lille (Fra)

City smo postavili na stepenicu iznad ostalih. Igrali ste u Engleskoj, u Newcastleu, prije gotovo 20 godina, ali tada onaj City nije bio ni nalik ovome?

- Točno je, ne može se to uspoređivati, ni slučajno. City je u ono vrijeme bio gradski ljubimac, malo je bio u prvoj, malo u drugoj ligi, tek je od 2002. stalni prvoligaš. A United je onda harao Engleskom i Europom. No sad su se stvari promijenile, novac radi čuda.

A kako biste usporedili Šahtar i Atalantu? Tko je jači?

- Čini mi se da su to dvije podjednake momčadi, možda bih malu prednost dao Šahtaru. Najvažnije je da se i s jednima i s drugima može igrati, nisu prejaki, i Dinamo će pronaći način kako da im se ozbiljno sučeli.

Zagreb, 230310.
Trener Dinama Krunoslav Juricic odrzao je konferenciju za novinare na Maksimirskom stadionu uoci sutrasnje utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa s Hajdukom.
Na slici bivsi igrac Dinama Silvio Maric.
Foto: Dragan Matic / Cropix
Dragan Matic / Cropix

Možemo li ovaj Dinamo usporediti s onim vašim, iz 90-ih godina?

- Svakako! Ovo je opasna momčad! Nenad Bjelica izvanredan je trener, igrači su odlični... Mi smo u ono vrijeme imali iskusnije igrače, imali smo kostur momčadi sastavljen od iskusnih Ladića, Jurića, Prosinečkog... A to ovaj Dinamo nema i u tome je najveća razlika. Međutim, ovaj je Dinamo kompletna momčad, izgleda izvrsno i doma i vani. Vidjelo se lani, uostalom, da im je malo nedostajalo za ulazak u Ligu prvaka, baš kao i nama s Newcastleom. Ali ostali su na okupu, kao i mi onda, pa su u drugom pokušaju, baš poput nas, ušli u elitu. Velika je stvar kad ista momčad ostane na okupu barem dvije sezone. I baš me zanima što Plavi mogu napraviti u ovoj skupini - kaže Marić i posebno ističe:

- Dobro je da nismo u skupini dobili Crvenu zvezdu! Ne zbog nogometnih razloga, nego zbog svih popratnih sadržaja, bilo bi tu najmanje nogometa, najmanje bi se govorilo i pisalo o nogometu, sve bi drugo bilo u prvom planu. Podigle bi se tenzije i ne bi to bilo normalno ozračje za igranje utakmica. Igračima bi to bio velik gušt, sjećam se kako je nama bilo prije utakmica s Partizanom; iako je pritisak bio golem, jedva smo čekali utakmice i nadigravanje s njima! Tako bi bilo i sad igračima, ali sve ono što bi se događalo oko nogometa ne bi bilo dobro i stvarno mi je drago da Dinamo i Zvezda nisu u istoj skupini.

A koju biste skupinu izdvojili kao najjaču?

- Kad sve pogledam, čini mi se da je najizjednačenija grupa H: Chelsea, Ajax, Valencia i Lille. Uh, kakva će to neizvjesna borba biti! Nema favorita, svi imaju šanse za prolaz, to je prava skupina smrti. Sviđa mi se i skupina F, s Barcelonom, Borussijom Dortmund i Interom, u tom je društvu praška Slavia apsolutni autsajder, ali možda i oni nekoga ugrizu.

Možete li nam prognozirati redoslijed u Dinamovoj skupini C?

- Ajmo ovako: 1. Manchester City, 2. Dinamo, 3. Šahtar, 4. Atalanta! Očekujem, dakle, da Dinamo ove sezone napravi korak više i sad prezimi u Ligi prvaka! Kad već moja generacija u tome nije uspjela - govori Marić.

Linker
26. travanj 2024 07:21