REUTERS/Robert Pratta / REUTERS
STRUČNA ANALIZA

DINAMOVA LEGENDA BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Ovo je nedopustivo, najskuplji i najbolji igrači nisu pokazali ništa! Za te novce moraju dati puno više'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2016. 12:16

U susretu 1. kola skupine H Lige prvaka nogometaši Dinama su u srijedu u gostima poraženi od Lyona sa 0-3, a pogotke za francusku momčad postigli su Tolisso (13), Ferri (49) i Cornet (57).

Dinamo ima vrlo loša iskustva sa Lyonom, u prosincu 2011., također u Ligi prvaka, u Maksimiru je poražen sa čak 1-7. Večeras je poraz bio blaži, ali dojam jako loš. S tim se složio i proslavljeni napadač Dinama, Igor Cvitanović koji je za Sportske novosti analizirao događaje iz Lyona.

Teško je uopće reći nešto pametno nakon ovakve utakmice, puno je tu bilo loših stvari. No, temelj visokog poraza leži u manjku odgovornosti, što je na ovoj razini nedopustivo. Najskuplji i najzvučniji Dinamovi igrači, Ćorić, Machado, Soudani i Fernandes, potpuno su podbacili u tom dijelu, defenzivno nisu odradili ništa! A to u Ligi prvaka tako ne ide. Jonas i Pavičić “iskilavili” su se za njih, a od svega nije bilo koristi. Cicina ideja u startu nije bila loša, želio je dobiti još jednog igrača u veznoj liniji, a Soudani i Fernandes trebali su napadati zadnju liniju, tjerati centralnog stopera da više ulazi u igru, raditi pritisak.

Međutim, nije to uspjelo, jer Fernandes i Soudani nisu radili to što su trebali. Bekovi su se trebali pridodavati naprijed, a oni su obojica visjeli i u obrani... K tome, tek jedan udarac Jonasa prema golu u prvom dijelu? Premalo, nedovoljno za ovakvu razinu natjecanja. E sad, moramo se pitati jesu li to i limiti nekih igrača, mogu li oni bolje.

Opet, kad pogledaš da su to reprezentativci Alžira ili Hrvatske, da imaju puno utakmica u nogama, da toliko zarađuju, onda ipak znači da bi trebali bolje. Meni su te stvari poznate, dok sam bio u Dinamu nešto sam i pokušao mijenjati, utjecati, ali nije išlo, ipak nisam imao ovlasti glavnog trenera.

Tako da to nije ništa novo, sve smo to već vidjeli. I ne znam koliko je tu Cico mogao išta bolje učiniti, kažem, ideja nije bila loša, ali kad zakaže jedan igrač, ne može biti dobro. A kamoli kad ih zakaže toliko! Pa te greške Stojanovića, Machada, pa skok kod prvog gola, previše, previše propusta i pogrešaka. Nije Lyon, zapravo, ničime iznenadio, Lyon je izgledao tako dobro, jer je Dinamo bio ispod razine Lige prvaka.

Čemu se nadati? Pa, nisam apsolutni pesimist, Dinamo još može do bodova. Lyon i Sevilla su momčadi slične klase, nije to neka razlika i u Maksimiru Dinamo može protiv obje momčadi.

Ali, ne zaboravimo i da je Dinamo ostao bez Roga, Pjace, Eduarda... To je za ovu momčad veliki hendikep. I imaš Šempera, Benkovića, Fiolića... Sad ih treba istrpjeti. Iako, pitanje jest je li Liga prvaka prava platforma za primanje lekcija. I ono najvažnije, hoće li taj ritam na ove dečke ostaviti traga i u HNL-u? Bojim se da bi tu moglo biti negativnih posljedica.

Linker
18. svibanj 2024 08:48