Cropix/Ronald Goršić
VRHUNAC SEZONE

DINAMOVA VARIJANTA 'BROJ 2' ZA FINALE KUPA 'Konačan rezultat uvijek ovisi isključivo o Dinamu'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. svibanj 2016. 16:12

Protiv Splita je vrata Dinama čuvao Eduardo. U Koprivnici je debitirao Šemper dok će u Osijeku na finalu Kupa među vratnice Antonijo Ježina. Iako mu neki zamjeraju česte rotacije, Zoran Mamić ne odstupa od svojih namjera. Uostalom, Eduarda je već poslao u Portugal na odmor.

U ovoj sezoni Ježina je odigrao samo 12 utakmica, Međutim, on tvrdi da nema problem s adaptacijom.

- Malo je utakmica, ali pokušavam kroz treninge i individualni rad te stil života i prehranu uvijek biti na razini kao da svaku branim. Psihički je teško uvijek biti napet i treba biti mentalno jak za takve stvari, ali s vremenom sam se istrenirao i spreman sam odgovoriti u svakom trenutku - govori Ježina koji je lani branio u finalu Kupa protiv Splita. Pobjednika su odlučili penali...

- I sada je slična situacija jer smo bili favoriti, a na koncu je bilo gusto. Belupo sigurno ima veliki motiv. Kup im donosi izlazak u Europu i prvi trofej u povijesti kluba. Jedna je utakmica i sigurno neće biti lako. Respekt protivniku, ali konačan rezultat uvijek ovisi isključivo o Dinamu.

I Ježina se već neko vrijeme priprema za Osijek. Otkriva da je svjestan kako mu najveća opasnost prijeti od Ejupija, dok je poseban naglasak stavio na Filipa Ozobića kao igrača koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

- Ejupi je nezgodan, Ozobić vižljast s dobrim pasom, a obojici je zajedničko da vole pucati iz svih pozicija. Općenito, Belupo ima dobar kolektiv koji se voli nadigravati. Imaju izraženu kombinatoriku i jedini recept je što prije se nametnuti i limitirati ih u prilikama.

Linker
03. svibanj 2024 14:31