Boris Kovacev / CROPIX
AMBICIOZNOST JE VRLINA

DINAMOVAC KOJI JE IZNENADIO 'Da se ne lažemo, vidim se na Euru u Francuskoj!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. veljača 2016. 10:18

Prošlo je već više od 10 godina kada je Gordon Schildenfeld debitirao za Dinamo. Bilo je to 17. veljače 2006., utakmica s Rijekom. Igrao je u međuvremenu s mnogim talentiranim, zatim i vrhunskim igračima, nakon desetljeća dobrog nogometa vratio se na travnjake HNL-a, pišu Sportske novosti.

- Dosta je drugačiji nogomet danas nego prije 10 godina. Općenito je drugačiji, pa tako i naša liga. Najbolji primjer su mladi igrači koji su došli iz naše škole i sada su s prvom momčadi. Kada ih čovjek vidi kako idu pomislio bi da imaju 25 godina, a ne 17 ili 18. Što se tiče samog kluba, dignulo se baš sve za nekoliko razina više i danas je Dinamo apsolutno po organizaciji i uvjetima u rangu najvećih klubova - priča Schildenfeld iza kojega su tri odlične utakmice ovog proljeća.

Baš uživam

I tri Dinamove pobjede.

- Možemo biti zadovoljni. Prošli smo u Kupu, dobili Zagreb, zatim uvjerljivo i Rijeku. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, sve smo bolji i očekujem da tako i nastavimo. Naravno, iskreno se nadam i da neće više biti utakmica po terenima kakvi su bili u prva dva kola, jer je u takvim uvjetima stvarno teško igrati.

Moramo priznati da je mnoge iznenadio svojim izvedbama. S obzirom na to da je imao dulju pauzu, velika većina ljudi nije očekivala da će tako brzo ući u formu?

- Možda ste se vi iznenadili, ja nisam. Zadovoljan sam, svakako. Nikada u karijeri nisam imao ovako dugačku pauzu, baš su se zaredale ozljede i jako sam sretan što sam na terenu. Uživam. Lijepo je čuti i pohvale za svoju igru, ali najvažnije je da čitava momčad igra dobro i pobjeđuje.

Osjeća li posljedice stanke, nekakav bol, fizičke probleme koji se znaju javljati nakon takvih ozljeda?

- Osjećam se jako dobro, a što se tiče bolova... Pa, svakog profesionalnog sportaša nešto boli, manje ili više. Ja se ne žalim, spreman sam za apsolutno sve što nas čeka.

Može li već sad zaključiti da je pred njim tek najbolje razdoblje karijere ili je to ipak iza njega?

- To ćemo tek vidjeti... Kažem, osjećam se odlično na sve načine, ozljeda je iza mene i imam jako puno motiva. Uostalom, imam 30 godina tako da sam u najboljim godinama, posebno za stopersku poziciju koju igram.

Dobro se slaže sa Sigalijem, tu su i Benković i Taravel, tko mu se najviše dopao?

- Sve su to jako dobri igrači jer da nisu ne bi niti bili u Dinamu. Dinamo je danas na takvoj razini da ne trpi ništa osim vrhunskog i to rezultati i pokazuju. Kada svi budemo zdravi, a vjerujem da će tako biti u budućnosti onda ćemo se i lakše uigrati i biti sve bolji.

Jasno, legitimno je pitanje povratka u reprezentaciju. Pogotovo ako potraje ovakva forma. Uostalom, na stanku je zbog ozljede otišao kao reprezentativac?

- Kroz cijelu svoju karijeru sam s guštom igrao za reprezentaciju i to mi je uvijek bila čast. Imao sam ozljedu, ali to je sada iza mene i na meni je biti zdrav i u što boljoj formi i naravno da se vidim u Francuskoj. Imam 30 godina, rekao sam da su najbolje godine ispred mene i tu sam.

Je li se čuo s izbornikom Čačićem?

- Sve sam rekao u prošlom odgovoru.

Linker
24. travanj 2024 21:58