Foto: Damir Krajac / CROPIX
NEMA ČUVANJA

DINAMOVCI ODRADILI BOŽIĆNI DOMJENAK, A SADA SLIJEDI ZAVRŠNICA Evo kako izgleda Dinamova križaljka u zadnje dvije natjecateljske utakmice 2018. godine

DINAMOV SASTAV Kako će izgledati Dinamo u zadnje dvije natjecateljske utakmice u 2018. godini
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2018. 13:11

Dinamo je sinoć imao svoj Božićni domjenak, u centru Zagreba, s više stotina uzvanika. Ima se što slaviti i čemu nazdravljati, iza Modrih je uspješna natjecateljska godina. Došli su i Nenad Bjelica i igrači, uz napomenu da se nisu predugo zadržali. U utorak prijepodne je trening, nema opuštanja, ne dopušta Bjelica da itko pomisli da su on i momčad utonuli u neko samozadovoljstvo, da je posao završen i da je zadnjih 180 minuta tek formalnost koju treba odraditi.

Pogotovo ta utakmica s Anderlechtom, koja nema konačan rezultatski naboj, nema klasičan imperativ. Puno se više u nekim neformalnim razgovorima u Maksimiru spominje Hajduk nego Anderlecht, veliki derbi u ovom je trenutku ipak važnija utakmica. No Bjelica vrti suprotan film.

Zapresic, 091218.
Igraliste, SRC Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 17.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: slavlje Dinamo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Meni je u glavi prvo Anderlecht, tek onda Hajduk. Želimo pobijediti u četvrtak, nema nikakvog čuvanja za derbi. O njemu ćemo razmišljati tek u petak - poručio je Bjelica nakon utakmice u Zaprešiću, a u ponedjeljak prionuo kombiniranju kako će sastaviti momčad za te dvije preostale utakmice. Tko protiv Anderlechta, tko protiv Hajduka? Glavno je, zapravo, pitanje tko će u četvrtak zaigrati u špici - Petković ili Gavranović?

Petković zabija škaricama, bio je odličan baš u prvom dvoboju s Belgijcima, a Gavranović je također raspoložen, uostalom, on je riješio dvoboj u Trnavi primjerice. S obzirom na to da nema Marija Budimira, koji je ozlijeđen, logično je da svaki od njih dvojice bude starter u jednoj utakmici, a kako će te snage rasporediti Bjelica, vidjet ćemo. Ademija zbog kartona i ozljede neće biti protiv Anderlechta, upitan je i za derbi, iako se očekuje da će ipak biti dostupan. Trojici igrača prijeti treći žuti karton, već smo pisali da su to Šunjić, Hajrović i Stojanović. Hoće li njih Bjelica odmarati ili ipak neće kalkulirati? Šunjić “mora” igrati, kad nema Ademija, nema ni Moharramija da mijenja Stojanovića, ali tu su Šitum, Dilaver, Rrahmani i Theophile-Catherine, koji mogu dobro pokriti tu poziciju.

Zapresic, 091218.
Igraliste, SRC Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 17.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zasad konkretne odgovore nemamo, razbistrit će Bjelica misli još ova dva dana, no jedno je sigurno - Dinamo protiv Anderlechta neće istrčati s nekakvom, kolokvijalno rečeno, drugom momčadi. Poneka će rotacija možda i biti, ali ne s idejom da se sačuva igrače za Hajduk, već da se pronađe optimalna formula za juriš na dvije pobjede.

Utakmicu Dinama i Anderlechta (četvrtak, 21.00) te veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru (nedjelja, 15.00) pratite na Arenasportu 3, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 05:24