Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

DINAMOVCI SU RATNICI, A NE PAPCI Modri dragulj briljira na pripremama: 'Sammir i ja ćemo biti sjajan tandem za naslov prvaka'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. siječanj 2017. 21:16

Kombi koji dinamovce, ako ne žele u kratku šetnju, vozi na trening. Jučer se u hotel vratio nakon jutarnjeg vježbanja. Svi dečki su izašli, a onda se iz kombija začulo lupanje... Svi su se u čudu pogledali, a onda su iz prtljažnika izišli - Nikola Moro i Ante Ćorić! Sakrili se momci, zezali se s društvom...

Tu kratku crticu zapisali smo da bismo vam što bolje dočarali atmosferu u Beleku, koja je za Modre iznimno poticajna. A ovaj detalj pokazuje u kakvom je stanju mlada Dinamova zvijezda Ante Ćorić. Sjajan na terenu, u slobodno vrijeme stalno nasmiješen, spreman na zezanciju. Kad je takav, iznimno dobro raspoložen i motiviran, onda je jasno da se na proljeće od njega mogu očekivati odlične prezentacije.

- Nema mjesta, morao sam u prtljažnik, ha-ha… - smije se Ćorić

Ali zato ima mjesta u Dinamovoj momčadi, u ove dvije utakmice na terenu se niste skrivali?

- Je, dobro mi ide... Super se osjećam.

Koliko smo uspjeli pohvatati, svi u Dinamovoj turskoj delegaciji govore da će ovo biti “proljeće Ante Ćorića”.

Dižem se u formi

Hoće li?

- Ne bih o tome želio pričati u medijima. Upotrijebit ću onu floskulu, “pričat ću na terenu”. Ali držim da se dižem u formi, a još ću više raditi na sebi. Uvijek može bolje. Sad je zaista super, ali znam da može biti još više super.

Trener Ivajlo Petev dao je Anti Ćoriću mjesto na lijevoj strani. Sve što je do sada u ove dvije utakmice i na treninzima napravio bilo je jako dobro. Ipak, je li zaista njegova pozicija, ili drži da bi na nekoj drugoj bio još bolji?

- Nije to moja najbolja pozicija. Moja optimalna je pozicija polušpice. Ali da me trener stavi i na desnog beka, ne bih se bunio. Glavno da igram. Gdje god me trener stavi, svoje ću odraditi, ali naravno da je moja idealna pozicija ona na polušpici. Međutim, želio bih nešto posebno naglasiti. Na toj lijevoj strani trener mi daje veliku slobodu. Nije, dakle, da sam sad skroz lijevo, skroz na strani. Ulazim u sredinu, dolazim po loptu... Trener mi kaže da budem lijevo, ali da slobodno ulazim u sredinu, da sam ipak “srednji igrač”. Vidjet ćemo sad kako će biti kad se svi kompletiramo.

Onda se sjetio jedne utakmice...

- Protiv Hajduka sam igrao na toj lijevoj poziciji, stalno sam ulazio u sredinu, imao sam punu slobodu i mislim da sam igrao dobro. Sjećam se da sam neko vrijeme igrao lijevo, ali ono, da se tako izrazim, “baš lijevo lijevo”. Ovo jest lijevo, ali kad imam punu slobodu, onda je ta priča drukčija.

Ante Ćorić izvodi praktički sve prekide u Dinamovoj momčadi.

- Da, mislim da ću to raditi i dalje. To je još jedan dokaz da mi je trener dao potpunu slobodu i da stvarno vjeruje u mene. Sjećate se kad sam na utakmici protiv Hajduka ima temperaturu 39 i “nešto”? Trener me stavio u igru. Tražio sam da igram i dao mi je šansu.

Kad smo već kod tih prekida koje izvodite, vježbate li ih dodatno?

- U Zagrebu idem na treninge s tatom. U posljednje vrijeme nisam imao vremena, jer sam bio dosta na kondicijskim treninzima. Ali kad se vratimo u Zagreb, opet ću s tatom dodatno trenirati “slobodnjake”.

Tko vam je uzor kad se radi o izvođenju slobodnih udaraca?

- Kad se radi o prekidima, tu mislim na kornere, uzor je Luka Modrić. Kad se radi o slobodnim udarcima Zvonimir Boban i Baka Slišković!

Kad ste već spomenuli našeg sjajnog Luku Modrića, možete li ga dostići u nekim budućim godinama svoje karijere?

- Ne bih se želio uspoređivati s takvim velikanima. Daj Bože da budem blizu igračke kvalitete Luke Modrića i njegovoj karijeri. Međutim, kako bih se mogao s njim uspoređivati i bilo što pričati kad je on za mene među tri najbolja igrača na svijetu. Treba biti realan. Pa vidite da Real bez Modrića ne može niti preko Celte iz Viga... Bio sam s njim u reprezentaciji, gledao sam te njegove poteze uživo. Nemoguće je kakvu kontrolu lopte ima, ni ne vidiš što radi. Nema lopte na nozi, a onda je naglo vanjskom gurne Perišiću koji ide sam na golmana. Ma, kakvi su to samo potezi Modrića, čudo jedno!

Soudani nam treba

U razgovoru s Antom stigli smo do još jednog zanimljivog podatka.

- Znate li da su mi ovo prve pripreme s Dinamom koje ću proći od početka do kraja? Mislim da je dobro što nisam bio u Kini na reprezentativnoj akciji, jer sam morao proći pripreme, to mi je trebalo. Znao sam imati u programu, recimo, U-21 reprezentaciju, u La Mangi sam bio ozlijeđen... Stalno je bilo nešto, nikad nisam uspio spojiti maksimalne pripreme u komadu. Nadam se da se sad ovom rečenicom nisam urekao te da će do kraja sve proći bez ozljede.

Vratio se Sammir... On zapravo igra na poziciji koju su svi namjenjivali vama?

- Je, on može igrati ono što igram ja. Dakle, na poziciji polušpice, a isto tako i na lijevoj strani. Međutim, ja držim da mi Sammir nije došao kao konkurencija, već kao igrač s kojim ću igrati u tandemu. Mislim da ćemo Sammir i ja biti sjajan tandem! Sammir je do odlaska iz Dinama bio daleko najbolji igrač u HNL-u. Kad je igrao na 70 posto bio je najbolji!

Došao je i Brazilac Guilherme?

- Gledao sam ga na videu... Dobar igrač. Prema onome što sam vidio na snimkama. Vidjet ćemo ga na treninzima. Teško je bilo što zaključiti samo na video isječcima. Međutim, meni se po onome što sam vidio zaista čini dobar. Lagan je, može desno, lijevo, u sredini, u špici... Na snimkama se vidi da ima brzinu, eksplozivnost. Izgleda čudesno na videu, sigurno će nam dobro doći.

Je li vam drago što je ostao Soudani?

- On je super, naravno da mi je drago. Takav nos za gol rijetko tko ima. Ne znam s kime bih ga usporedio. Možda s Inzaghijem... Nema ga, nema, a onda bljesne i eto gola! Takav igrač je jako potreban. Samo da nam se vrati potpuno zdrav.

Svi smo uletjeli

Na utakmici protiv Zaglebia momčad je pokazala veliko zajedništvo. Dva puta ste svi skupa uletjeli u gužvu, niste ustuknuli pred Poljacima, a na terenu su uglavnom bili mladi dečki. Treneru Petevu se to jako svidjelo, kazao je da ste pokazali karakter.

- Svima nam se to jako svidjelo! Zaista smo gotovo svi mi mladi bili na terenu. Kad je došlo do gužve, svi smo uletjeli. Mi smo takvi, mi nismo papci! Nema veze što su Poljaci svi bili veliki i jaki. Mi smo im pokazali zube.

Za kraj, izgleda da je vaša priča o mogućem odlasku završila?

- Jest, završila je! Tu sam u Dinamu, to je to...

Linker
18. travanj 2024 07:28