Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ĆORIĆ IPAK NA PRIPREMAMA?

DINAMU NIJE DOVOLJNO DOBAR, ALI ZAINTERESIRANIH IMA U Maksimiru odbili prvu ponudu za talentiranog veznjaka, čeka se 'deblja'...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. lipanj 2017. 09:58

U Maksimir je stigla službena ponuda za Ivana Fiolića (21), odaslana iz praške Sparte! Kako je stigla, tako je i otišla, jer je odbijena... Međutim, naši izvori kazuju da će uskoro stići nova, “podebljana”. O čemu se radi?

Sparta bi željela Fiolića na godinu dana posudbe, s opcijom kupnje ako mladić zadovolji. Naravno, trebaju se, bez obzira na posudbu, riješiti svi detalji mogućeg ugovora, aneks o cijeni ukoliko češki klub otkupi Fiolića nakon godine dana.

Fiolić se ove sezone nije naigrao, u HNL-u je nastupio samo u osam utakmica, od toga je samo u tri odigrao svih 90 minuta. Dvije protiv Lokomotive u 10. kolu, a jednu protiv Intera u 23. kolu... Usput je zabio samo jedan pogodak, Lokosima. Samo je još jednom ušao kao starter, protiv Rijeku u 9. kolu u onom teškom porazu na Rujevici od 2:5. Očito jest da trener Ivajlo Petev ne vidi Fiolića kao igrača koji bi mu trebao donijeti napredak u momčadi i biti izbor sljedeće sezone.

Torino, Italija, 071216.
Stadion Juventusa.
Utakmica 6. kola skupine H, UEFA Lige prvaka, 
FC Juventus - GNK Dinamo.
Na fotografiji: tuga igraca Dinama na kraju utakmice, Ivan Fiolic, Gordon Schildenfeld.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zato bi za tog mladića rođenog u travnju mjesecu 1996. godine posudba bila sasvim dobro rješenje, jer bi dobio priliku igrati. Naime, ako ga Sparta želi, znači da ga vidi u momčadi. Fiolić je inače Dinamovo dijete, počeo je u mlađim dobnim kategorijama, da bi nakon igranja za juniore zaigrao za B momčad Modrih. Za prvu momčad Modrih debitirao je u svibnju 2014. godine na gostovanju kod Istre 1961, a Zoran Mamić mu je dao priliku, pa je u sezoni 2014/15. odigrao pet utakmica u HNL-u te jednu u Kupu. Onda je otišao u Lokomotivu, gdje je igrao odlično i postao kapetan momčadi. Vratio se u Dinamo, ali na njegovu žalost, karijera mu nije krenula stazom koja se očekivala.

Trener praške Sparte krajem svibnja postao je poznati trener Andrea Stramaccioni, koji očito u Fioliću vidi igrača koji bi mogao pomoći njegovoj momčadi. Vidjet ćemo kako će modra vrhuška reagirati ako stigne druga najavljena ponuda iz Praga.... Fiolić prema Transfermarktu vrijedi 1,5 milijun eura, no iznos koji Česi nude ostao je skriven.

Drugih transfernih vijesti iz Maksimirske 128 nema. Vjerojatno vas zanima što će biti s Antom Ćorićem, talentiranim mladićem koji je imao vrlo čvrstu ponudu Sampdorije? Iako je izgledalo da je njegov transfer praktički siguran, za sada nema nekih informacija koje to potvrđuju.

Kako sada stvari stoje, Ćorić će se pojaviti na početku Dinamovih priprema 21. lipnja. Naravno, njegov dolazak na početak priprema ne treba značiti apsolutno ništa kad se radi o mogućem budućem transferu, jer kako znamo, ljetni prijelazni rok traje jako, jako dugo.

Linker
28. travanj 2024 08:28