Foto: Goran Mehkek / CROPIX
DA JE ŽDRIJEB DANAS...

DINAMU ZA POVLAŠTENI ŽDRIJEB TREBA JOŠ SAMO JEDAN JEDINI BOD Otkrivamo protiv koga bi Modri sve mogli igrati u 1/16 finala Europske lige

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. studeni 2018. 08:57

Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige održat će se 17. prosinca s početkom u 13 sati u Nyonu, Dinamo će se morati strpiti još dugih 38 dana da sazna svog suparnika s kojim će se susresti u borbi za osminu finala 14. i 21. veljače 2019. godine.

Dinamo je uvjerljivo prvi u skupini, samo su još RB Salzburg, Eintracht Franfkurt i Chelsea u početna četiri kola u skupinama Europske lige uspjeli osvojiti maksimalnih 12 bodova. No nije hrvatski prvak još osigurao prvo mjesto u skupini D i povlašten status u ždrijebu.

Ako Fenerbahče u sljedećem kolu dobije Dinamo u Istanbulu pa i Spartak u Trnavi, a Modri izgube i od Anderlechta u Maksimiru, Turci će skupinu završiti kao prvoplasirani. Dakle, Bjeličinoj momčadi je za osiguravanje prve pozicije matematički potreban još jedan bod.

Prvo mjesto u skupini Dinamu donosi određene benefite. U ždrijebu će njegovi mogući suparnici u tom slučaju biti drugoplasirane momčadi iz skupina Europske lige te četiri najlošije trećeplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka.

Ne samo to, prvo mjesto u skupini donosi i povlasticu da se uzvrat šesnaestine finala igra kod kuće. U ždrijebu osmine finala 22. veljače 2019. godine više neće biti povlaštenih momčadi, a utakmice su na rasporedu 7. i 14. ožujka. Dva su kola do kraja skupina u Ligi prvaka i Europskoj ligi, puno je mogućih raspleta, no zanimljivo je vidjeti koga bi Dinamo mogao izvući za suparnika da je ždrijeb šesnaestine finala Europske lige danas.

Koga bi Dinamo mogao izvući da je ždrijeb 1/16 finala Europske lige danas?

Benfica, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Hoffenheim, Lazio, Milan, RB Leipzig, Sarpsborg, Sevilla, Slavia Prag, Spartak Moskva, Sporting Lisabon, Tottenham, Vidi, Zürich

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 09:52