Screenshot: Facebook
RAD, RAD I SAMO RAD

DINO RAĐA O DRAŽENU: 'SIGURAN SAM DA SE NEGDI GORE VESELI' Znao ga je nazvati u gluho doba noći: 'Cile Sportske san mu mora pročitat svako par dana'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. rujan 2018. 22:26

Suza suzu goni, prvi su dojmovi Dina Rađe nakon što je stigao u Springfield i Kuću slavnih.

Danas će u sportsku povijest ući kao četvrti Hrvat koji je postao stanovnik najslavnije košarkaške kuće. Krešo Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa. Poker velikana koji bi se uskoro trebao proširiti i na Tonija Kukoča.

Koliko god ga obuzimaju emocije uoči jednog od najvećih dana u životu, Dino Rađa nije propustio napisati još jedno prisjećanje na njemu važne košarkaške osobe. Na red je došao Dražen Petrović. I ovaj zapis objavljujemo u originalu...

“U svom ovom ludilu evo nešto i o Draženu. Dvi velike lekcije san od njega naučija.

Prvo rad, rad i samo rad. Kad imaš problem, ajde ga riješi u dvorani. Nemoš pogodit - dvorana, ispada balun - dvorana, nemoš trčat - Marjan, nemoš skočit - teretana.

Jednom dođemo u Poljsku igrat neki turnir i u dvorani nema teretane. Nema ni u hotelu. Šta sad. Nakon uru vrimena zove on mene i kaže: Naša san, ajmo. Odosmo taxijen Stojko, on i ja u neku ruzinavu teretanu lokalnih dizača utega. Tu smo mi napravili stanice za radit i odradili svoj trening.

Druga lekcija.

Igramo u Švedskoj neke kvalifikacije, a on i ja cimeri. Idemo na kavu prije utakmice i ja vadim lovu za platit. On meni na to reče da spremin pare jer kad buden zarađiva ka on da mogu platit, a do tada nema šanse. On je već bija u Realu te godine, a ja u Splitu još.

Inače je bija poseban lik. Ništa ga nije zanimalo osim sporta. Zna bi me nazvat u svako doba dana i noći iz Amerike i pitat kako je igra Val iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja. Četvrta liga Jug. Ko je da golove, ko je da koliko koševa u trećoj ligi u nekoj bezveznoj utakmici.

Cile Sportske san mu mora pročitat svako par dana. Živija je za sport, bija vođa u svakoj prilici i kad je poginija, ne mogu uopće opisat tih 7 dana.

Izać na prvi trening nakon je bija jedan od težih momenata u mom životu. Siguran san da se sad veseli tamo negdi gori. Počivaj u miru i fala za sve”.

Linker
30. travanj 2024 14:09