CROPIX
'OVO JE NEVJEROJATAN REZULTAT'

DOAJEN HRVATSKOG SPORTSKOG NOVINARSTVA NAJAVIO JE MEDALJU HRVATSKE JOŠ PRIJE POČETKA SP-A: 'To protiv Rusa prolazi, ali s Englezima to neće proći'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. srpanj 2018. 21:49

Miroslav Rede (80) jedan je od rijetkih hrvatskih sportskih novinara koji je igrao prvoligaški nogomet u bivšoj Jugoslaviji. I to ne bilo gdje, jer Rede je kao desni bek igrao za Dinamo i Partizan, a karijeru je završio u Lokomotivi. Umirovljenog kolegu Redea hrvatski plasman u polufinale Mundijala nije nimalo iznenadio. Dapače...

- Još na početku kvalifikacija za SP rekao sam da Hrvatska vrijedi polufinala, a prije možda dva mjeseca dao sam intervju za službeni portal HNS-a u kojem sam istaknuo da nas vidim među reprezentacijama koje će se doma vratiti s odličjem - ponosno će Miro Rede, potvrđujući koliko nogometno znanje i danas posjeduje.

Zaboravite 4 napadača

- Znam da će mnogi reći da smo imali i puno sreće, ali ne možeš bez dobre doze sreće otići daleko na bilo kojem velikom turniru. Doduše, da je bilo tko od nas mogao birati suparnika u polufinalu, svakako bismo izabrali Rusiju, jer ona je klasom razred ispod nas i ostalih reprezentacija. Znate, uoči turnira priželjkivao sam da u nokaut fazi igramo i s Englezima.

Dragan Matic / CROPIX
CROPIX

I ta vam se želja ispunila?

- Istina je, ali moram iskreno priznati da su Englezi na ovom turniru odigrali turnir iznad svih mojih očekivanja. Mladi su, brzi, moćni, odlični u duelima... Imaju i Kanea, koji je vrhunski centarfor i koji nema slabu točku u igri. Želimo li proći Englesku, onda moramo zaboraviti na sustav 4-2-4 i igru sa četiri napadača. To protiv Rusa prolazi, ali s Englezima to nikako neće proći. I dalje vjerujem da ćemo igrati finale, ali Englezi su jako dobri i trebat ćemo vrhunsku pripremu za tu utakmicu u što osobno ni ne sumnjam, jer Dalić je već pokazao da se taktički odlično priprema za utakmice.

Sada treba uživati

Za kraj je Rede želio još nešto naglasiti.

- Biti u polufinalu Svjetskog prvenstva nevjerojatan je rezultat za zemlju poput Hrvatske. I ako na koncu budemo četvrti, ovim dečkima se svi zajedno moramo nakloniti. Stoga u sljedeće dvije utakmice treba uživati, treba biti ponosan što će cijeli svijet idućih dana pričati o nogometnom čudu iz Hrvatske.

Linker
19. svibanj 2024 05:32