Vladimir Dugandzic / CROPIX
BRBIĆ NE ZNA NIŠTA

Dobili posao bez natječaja: Policija istražuje zamjenu travnjaka na Poljudu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2014. 10:38

Splitska policija istražuje poslove oko zamjene travnjaka na Poljudu. Posao je dobila tvrtka Jadro, ali bez natječaja koji je poništen, a s pritužbama se javio Slavko Šimunović, koji je do posla želio zajedno s Jadrom. Natječaj je poništen zbog nepotpune dokumentacije, a onda je posao sklopljen direktnom nagodbom s Jadrom, ali bez Šimunovića, koji se osjetio prevarenim. Novog natječaja nije bilo.

Hajduk se na kraju odlučio za posao s prirodnom travom, iako je u natječaju bilo govora o kombinaciji s umjetnom travom za koju Šimunović posjeduje licencu. Taj posao stajat će Grad Split 3,5 milijuna kuna, dvostruko manje nego da se išlo u kombinaciju s umjetnom travom.

Iz tvrtke Jadro kažu da su razgovarali s policijom i predali im svu dokumentaciju, a policija je navodno i jučer bila na Poljudu. Vlasnik Jadra kaže da je sve čisto i da im se Šimunović kasno javio. Oko ovoga posla ne bi trebalo biti ništa sporno ako se pokaže točnom tvrdnja da Hajduk ne podliježe zakonima javne nabave. Predsjednik Hajduka Marin Brbić kaže da ne zna ništa o istrazi, te da su prihvatili jedinu ponudu koja je do njih došla i zato je posao sklopljen izravnom pogodbom.

Linker
28. lipanj 2024 12:08