Darko Velkovski
 REUTERS/Ognen Teofilovski / REUTERS
U NEMILOSTI

DOGOVORIO TRANSFER U RIJEKU, A ONDA SU KRENULI VELIKI PROBLEMI Pojačanje aktualnog hrvatskog prvaka je na 'tankom ledu'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. svibanj 2018. 16:18

Rijeka je prvi korak u slaganju momčadi za iduću sezonu napravila još u siječnju. Za vrijeme priprema u Portugalu zamjenik sportskog direktora Ivan Mance izvijestio je da su Riječani s makedonskim reprezentativcem Darkom Velkovskim potpisali ugovor na tri godine uz opciju produženja za još godinu dana.

Na Rujevici su Velkovskog pokušali odmah angažirati, ali njegov Vardar nije bio spreman spustiti svoj odštetni zahtjev ispod 300 tisuća eura što je Riječanima, dakako, bilo previše budući da je Velkovski od ljeta slobodan igrač.

Tako je aranžman s igračem dogovoren za ljeto što čelnici Vardara nisu pratili prekriženih ruku već su 22-godišnjeg središnjeg braniča, kojeg je hrvatska javnost upoznala prilikom sudara njegovog kluba s Dinamom u Europi, prebacili u drugu momčad s kojom sada trenira.

Velkovski je posljednju utakmicu za Vardar odigrao 13. prosinca protiv Rabotničkog, no dobra stvar u svemu je što je izbornik Makedonije Igor Angelovski izjavio (i riječi prenio u djelo) da će Velkovski, neovisno o činjenici da je u drugoj momčadi, biti član reprezentacije. Tim slijedom u ožujku je odigrao 90 minuta protiv Finske i 80 minuta protiv Azerbajdžana.

Koliko će to ostaviti traga na samom igraču vidjet ćemo tek kada dođe na Rujevicu. Velika je stvar što je u trenažnom procesu s momčadi, iako je sasvim jasno da podražaj koji ima posljednjih pet mjeseci nije na razni Rijeke. A na Kvarneru će morati brzo pokazati da je - pojačanje.

Linker
07. svibanj 2024 23:53