Goran Mehkek / CROPIX
MAKSIMIR ZRAČI OPTIMIZMOM

DOK SU VATRENIH HARALI RUSIJOM, DINAMO JE SLOŽIO EKIPU KOJA IMA NEŠTO ŠTO ĆE JU UČINITI JAČOM NEGO LANI Bjelica poslao poruku pred europsko otvaranje

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2018. 17:15

Eto nas na Maksimiru! Prvak države, najbolji hrvatski klub Dinamo starta u novu sezonu. Prvi je europski suparnik izraelski prvak Hapoel Beer Sheva. S nestrpljenjem čekamo taj ogled, želimo vidjeti kakvu je momčad posložio Nenad Bjelica dok su Vatreni harali Rusijom. Nećemo se praviti pametni, jer zbog boravka na Svjetskom prvenstvu nismo gledali Modre na pripremama, vidjeli smo tek dvije pripremne utakmice, sa Sesvetama i Varaždinom, u kojima su igrale izmiješane momčadi, tako da se trebamo kloniti bilo kakvih zaključaka.

Zato smo odgovor na pitanje hoće li Dinamo biti bolji ili slabiji nego lani potražili kod Dinamova trenera Nenada Bjelice.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Ja mislim da će Dinamo ove sezone biti jači nego lani. Definitivno, jači smo! Doveli smo vrlo kvalitetne igrače. Možda se kvaliteta malo izjednačila, sad imamo širi kadar nego što smo imali prošle sezone. Ovaj kadar, zbog te širine, ali i zbog kvalitete, bolji je nego prošlosezonski - kaže nam Bjelica.

U nastavku je i dodatno objasnio odakle vjera da ćemo gledati bolji zagrebački klub.

- Povratnici, primjerice Šitum, Knežević i Šemper, mogu momčadi dati dodatnu kvalitetu, isto kao i momci koji su bili blizu u Lokomotivi, Majer i Šunjić. Također, Izet Hajrović, koji je stigao zimus, igrat će na mnogo boljoj razini nego proljetos, sad je potpuno spreman, prošao je cijele pripreme. Moharrami je odlično pojačanje, Dilaver i Theophile-Catherine također, za Leovca se zna otprije. Sve su to odlični igrači.

Nema zvijezdi

U razgovoru s Bjelicom u svakoj smo rečenici osjetili optimizam. Trener Modrih nudi sliku iznimno pozitivnog čovjeka koji zna kakvu momčad vodi, koji vjeruje u ono što radi.

- Optimist sam, veliki optimist. Da, možda više nemamo igrača sa statusom zvijezde poput Soudanija, Fernandesa ili Henriqueza, ali zato imamo mlade, motivirane, gladne i talentirane igrače.

Ne samo to - Bjelica podvlači jednu vrlo bitnu činjenicu, toliko potrebnu svakoj momčadi.

- Svakako moram istaknuti da sad imamo konkurenciju u momčadi, zdravu konkurenciju. Kad imaš tako ujednačen kadar od 24 igrača, onda moraš napraviti zdravu konkurenciju da bi igrači jedni druge, da se tako izrazim, gurali. Recimo, pogledajte konkurenciju Hajrović - Šitum. Kad igraju, moraju davati sve od sebe jer jedan u trenu može preskočiti drugoga. Tako jedan drugog pritišću, jedan pokreće drugoga. Ili kad imaš sjajnu konkurenciju Majer - Gojak - Fiolić. Ili u napadu, gdje su Budimir, Hodžić i Gavranović. Svi oni znaju da moraju iskoristiti svoju priliku. Onaj koji je prvi dobije zna da nema zezanja, da je već u drugoj utakmici može izgubiti. Ne, mi sad nemamo velikih zvijezda koje igraju samo zato što su zvijezde ili zato što su došle iz poznatih klubova.

Kazat će Bjelica da je zaista zadovoljan kadrom u svlačionici.

- Za mene su sve to odlični igrači. Međutim, to su isto tako igrači koji baš svi trebaju konkurenciju. Imaju je, ta će konkurencija stvoriti bolji Dinamo nego što je to bio prošle sezone! Da, imamo mnogo novih igrača, ali s druge strane imamo dovoljan broj igrača od prošle sezone. Tu su Livaković, Zagorac, Benković, Ademi, Budimir, Hajrović, Olmo, Lešković, Stojanović, Rrahmani, Perić, Gojak, Gavranović, Fiolić.... Kostur od prošle sezone je tu. Sad, naravno, treba vidjeti tko će se od novih najbrže adaptirati, tko će najbrže odgovoriti na Dinamove zahtjeve.

Vjera u dečke

Kad se priključuje Damian Kadzior (26), momak koji je stigao iz Gornika Zabrze?

- Počeo je trenirati ovaj tjedan s momčadi. Dobro je, više nema nikakvih bolova, tako da mislim će za dva tjedna konkurirati za momčad - kaže Bjelica.

Modri će strateg pred početak Dinamove sezone kazati još nešto vrlo, vrlo bitno. To je, zapravo, poruka svima - i klupskoj Upravi i navijačima modrog kluba.

- Treba strpljenja! Gledajte, ja sam tu najstrpljiviji. Oko sebe vidim nestrpljenje, nestrpljivi su mnogi s Kadziorom, s Gavranovićem... Recimo, na utakmici s Beer Shevom trebat će se bacati na glavu, a Gavranović još nije spreman ni da se 30 minuta baca na glavu. Imao je dva tjedna stanke, a tko zna kako je trenirao na Svjetskom prvenstvu. Samo strpljenja, vjerovati u dečke i sve će biti u najboljem redu. Ja imam stopostotno povjerenje u sve svoje dečke - zaključio je Bjelica.

Potpora navijača

Nema razloga ne vjerovati Dinamovu treneru, ali idemo prvo vidjeti kako će Dinamo izgledati u utorak. Bilo bi zgodno da navijači popune tribine i podrže “novi Dinamo”...

Linker
07. svibanj 2024 05:01