CROPIX
HAJDUKOVO 'DITE'

DOKAPETAN NAPUSTIO POLJUD ZA GOTOVO MILIJUN EURA I NIJE ZADNJI! Hajduk 'otpustio' čak 11 igrača, evo koliko je zaradio i tko je sljedeći na redu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 13:10

Uoči utakmice sa Slavijom ostvario je Hajduk transfer jednog od najiskusnijih prvotimaca, Josip Radošević napustio je Poljud i prelazi u redove danskog doprvaka, u Bröndby. Radošević je u srijedu navečer s momčadi došao u karantenu u solinski hotel President, ali u četvrtak ujutro je napustio karantenu krenuvši u realizaciju transfera, stoga nije ni bio u kadru za susret Hajduka sa Slavijom već se pakirao za Kopenhagen. Naime, u petak ujutro najavljen je njegov dolazak u glavni grad Danske i priključenje novom klubu Bröndbyju.

Ukupni transfer je milijun eura, Hajduku će pripasti 800.000 eura, te 20 posto od sljedećeg transfera, dok Radoševiću ide 200.000 eura, jer transfer se dijeli 80:20. Računa se da će Radošević u Bröndbyju zarađivati približno 450.000 eura po sezoni koliko ima i Ante Erceg, još jedan hajdukovac koji je ovog ljeta stigao u redove žutih iz Kopenhagena. Erceg je do Bröndbyja stigao preko Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je pola sezone odigrao za klub Al Shabab. Zanimljivo je da su Radošević i Erceg prošle godine igrali u momčadi Hajduka koja je u 3. pretkolu kvalifikacija Europske lige izbacila Bröndby.

Radošević se u Hajduk vratio prije godinu dana kao slobodan igrač nakon sezone provedene u Salzburgu, a Hajduk je odštetom od 800.000 eura uspio profitirati s angažmanom Radoševića kojeg je u godini dana igranja u bijelom dresu platio 400.000 eura. Odlaskom Radoševića na poziciji zadnjeg veznog Bijeli imaju Palaversu, Beširovića, Jurića i Nejašmića, a može i Hamza odigrati na tom zahtjevnom mjestu.

Karijeru je Radošević započeo u Hajduku odakle je u siječnju 2013. otišao u Napoli, kasnije je igrao za Rijeku, Eibar i Salzburg, a Bröndby će tako postati šesti klub u seniorskoj karijeri 24-godišnjeg zadnjeg veznog iz Dugopolja.

Radošević je nakon Letice, Stipice, Grbića, Tičinovića, Carbonierija, Almeide, Bosančića, Kožulja, Jandreka i Savvasa čak 11. igrač koji je ovog ljeta napustio Bijele. Ali nije posljednji, jer dobro se zna da Hajduk želi transferirati Futacsa, Saida i barem jednog od standardnih stopera, Nižića ili Lopeza.

Puno je igrača otišlo s Poljuda, Hajduk je ukupno zaradio 4,1 milijuna eura, ali samo u tri posla (Letica, Radošević, Kožulj), jer svi ostali su klub napustili bez odštete, istekom ugovora ili sporazumnim raskidom.

Linker
02. svibanj 2024 17:57