Damir Krajač/CROPIX
U DOBROJ FORMI

DOMAGOJ VIDA ŽELI IGRATI 'Bugari mi leže, sjetite se što sam napravio Ludogorecu'

'Bugarska nema igrače tipa Modrića, Mandžukića ili Rakitića, ali dobra je momčad'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2014. 11:06

Domagoj Vida i Darijo Srna skupa su stigli iz Kijeva na reprezentativno okupljanje. U potpuno različitim raspoloženjima. Vida je bio heroj kijevskog Dynama koji je u derbiju ukrajinskog prvenstva pobijedio Šahtar sa 1:0 - njegov pogodak bio je dovoljan za veliko slavlje. Srna je poražen, njegov prognanički Šahtar sad se nalazi na trećem mjestu, iza Dnjipra i Kijevljana.

- Naravno da mi je reprezentativni kolega bio malo tužan na putu, kao svaki sportaš htio je pobijediti, ali ovog puta smo mi bili slavljenici - kazao nam je Vida.

Vida je inače koban za Šahtar, u svibnju u finalu Kupa u kojem su Kijevljani pobijedili sa 2:1, također je bio strijelac jednog pogotka, a kod drugog je također bio glavni lik, nakon njegova udarca, lopta se od Šahtarova igrača Kučera odbila u mrežu. Ovoga puta, sam će kazati, opet je imao sreće protiv kluba iz Donjecka.

- Derbi je bio dobar, mnogo ljudi na stadionu, normalno da smo sretni zbog pobjede. Opet mi se posrećilo protiv Šahtara. Bilo je nabacivanje s lijeve strane, lopta je sve preletjela i stigla na desnu stranu, ja sam s vrha peterca pucao glavom, vratar je blokirao šut no nije zaustavio loptu koju je onda promašio Adriano i ušla je u gol. Sretan gol, ali donio je pobjedu, slatki je, jako slatki...

Veli Vida da je onog trenutka kad je sletio u Zagreb već zaboravio na ukrajinski derbi, da su misli potpuno okrenute prema kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo s Bugarskom.

- Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Bugarska nema igrače tipa Modrića, Mandžukića ili Rakitića, ali dobra je momčad. Međutim, mislim da je Hrvatska kvalitetnija reprezentacija. Imamo odlične igrače, gledam i čitam, svi smo u dobroj formi. Nemaju Bugari nekih velikih imena, ali mladi su, čitam da su dobra klapa, nakon pobjede nad Azerbajdžanom, sigurno će htjeti skinuti veliki skalp kao što je Hrvatska. Gotovo sam siguran da će u Sofiji biti paklena atmosfera. Moramo utišati stadion, jako se dobro pripremiti za tu utakmicu, izbornik će nam predočiti svoje zamisli, a mi ćemo ih probati pretočiti u pobjedu. Ne treba mnogo pričati, već se treba uhvatiti posla.

Želja Domagoja Vide poklapa se sa željama hrvatskoga nogometnog puka.

- Želimo pobijediti u obje utakmice, uzeti svih šest bodova te s maksimalnim ostvarenjem krenuti na San Siro.

Onda se sjetio jednog briljantnog trenutka karijere...

- Bugari mi leže, onaj gol koji sam Ludogorecu zabio u 98. minuti uvijek je u sjećanju, ha-ha...

Veseli se, naravno, i dolasku u Osijek, gdje je proveo divne nogometne dane.

- Krasno je doći u svoju Slavoniju, u Osijeku će Gradski vrt protiv Azerbajdžana biti prepun, atmosfera će biti sjajna kao i uvijek, ali nećemo sad o tome, prvo je Bugarska na redu.

Očekuje li kakvu minutažu na ove dvije reprezentativne utakmice?

- Normalno, kao i svaki drugi reprezentativac. Tu sam, spreman sam, ako mi izbornik da povjerenje, maksimalno ću ga iskoristiti. Čekam k’o napeta puška!

Linker
19. svibanj 2024 15:14