Privatna arhiva
IZ BELEKA NIKOLA LIPOVAC

DOŠAO JE IZ RIJEKE I NAMETNUO SE KAO NAJVEĆE POJAČANJE DINAMA Imam samo dvije želje: zdravlje i naslov prvaka!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 05. veljača 2017. 15:50

Na stranu Marcos Guilherme i Sammir, ali trenutno se kao najveće Dinamovo pojačanje na zimskim pripremama nameće Marko Lešković (25), koji je za razliku od brazilskog dvojca odradio sve treninge i nastupio u svih pet pripremnih utakmica.

Podsjećamo, 188 cm visoki stoper koji je prošao glasovitu Osijekovu omladinsku školu ljetos je Rujevicu zamijenio Maksimirom, odšteta Rijeci iznosila je 1,500.000 eura, prošao liječnički, ali nije dočekao debi jer je krajem ljeta zbog obnovljene ozljede morao na operaciju gležnja. 'Debitirao' je tako tek u pripremnoj utakmici s Triglavom u Rovinju, nakon osam i pol mjeseci stanke. I nastavio igrati i u Beleku.

- Sretan sam stvarno što je ta ozljeda iza mene. I želim se zahvaliti svima koji sudjelovali u procesu mog oporavka, počevši od prof. Bojanića koji me operirao, preko svih fizioterapeuta koji su radili sa mnom, iz prve momčadi i škole nogometa, a posebno Filipu Raku koji je sa mnom bio svakodnevno. Sretan sam dakle, što opet treniram i igram - kaže nam Lešković.

Pozitivno ozračje među igračima, kaže, nije pomutio ni nesretni remi sa Slovanom.

- Dobro treniramo, dobro igramo, mislim da možemo biti samo još bolji nego što zasad pokazujemo.

Lešković je odigrao pet poluvremena na pet utakmica, četiri druga u paru sa Schildenfeldom te jedno sa Sigalijem kao lijevi stoper.

- Na terenu ne osjećam posljedice stanke, nema straha od duela, sve je super, jedina nam je želja da svi ostanemo zdravi.

Konkurencija za položaje srednjih braniča u plavoj svlačionici je žestoka: Sigali i Benković su jesenas igrali glavne uloge, a podrška s klupe bili su im Schildenfeld i Perić, sva petorica ste ovdje, no 'Big Ben' još ne igra jer trenira odvojeno, pa se kao najvjerojatnije rješenje nameće par Sigali-Lešković.

- Pokriveni smo zaista dobro na tim mjestima, ali takva konkurencija me samo tjera na još veći rad, a na kraju će šef odlučiti što je najbolje za momčad.

Lešković je u Rijeci najčešće bio lijevi stoper u paru sa Samardžićem ili Mitrovićem, ranije desni s Kneževićem.

- Svejedno mi je na kojoj sam strani.

Ljetos nije mogao očekivati da će s Dinamom šest mjeseci kasnije morati stizati prednost - Rijeke.

- Trebamo gledati sebe i igrati svoju igru za koju se spremamo iz utakmice u utakmicu, pobjeđivati, biti što bolje pripremljeni, a imamo i još dvije utakmice s Rijekom, dakle sve je na nama. Ipak, mislim da će Riječani teško pratiti svoj ritam dobrih rezultata od jesenas. Ovaj put će najviše ovisiti o nama. Na nama je da pobjeđujemo i ako bude tako siguran sam da ćemo osvojiti naslov.

Matjaža Keka se naglašava kao najvećeg Rijekina aduta, četvrtu sezonu vodi momčad, dok je Ivajlo Petev tu tek pet mjeseci. Dojam je da je Petev uspio resetirati glave 'modrih'.

- Svi se odlično slažemo, igramo dobro, utakmice su najbolji prikaz onoga kako smo trenirali.

Za reprezentaciju je Lešković debitirao protiv Argentine s Messijem i Agüerom u Londonu 2014., tijekom 2015. nastupio protiv Gibraltara i Rusije. Protiv Argentine ga je u 84. minuti zamijenio tadašnji klupski kolega Mitrović, kao i 1. svibnja 2016. kad je u 30. minuti protiv Splita izašao zbog gležnja. Izgubio je gotovo sigurno mjesto među 23 za Euro 2016., a u međuvremenu mu se dvije godine mlađi Mitrović, također Slavonac, ali iz Požege, nametnuo i u reprezentaciji te je zimus Rijeku zamijenio Beşiktaşom.

- Moje su ambicije u prvom redu da budem zdrav i s Dinamom osvojim naslov prvaka, da se vratim na razinu prije ozljede i još napredujem, a ostalo će doći - poručio je Lešković.

----------------------------------------------------------------------

Slavonac iz Luga Subotičkog

Marko Lešković rođen je u Našicama 27. travnja 1991., ali obitelj je iz Luga Subotičkog, sela 35 km zapadno od Osijeka. Počeo je trenirati sa sedam godina u Osijekovoj školi.

- Prvo smo bili četvorica iz sela, potom smo ostali dvojica, Ivan Rolj i ja, njegov i moj tata su nas naizmjence vozili do Gradskog vrta i natrag.

Najpoznatiji Osijekovi srednji braniči koji su zaigrali u Dinamu su rođeni Osječani Lechner i Dubac, potom Feld, Miljković, Lulić, Kasalo, sadašnji sportski direktor Alen Petrović, zatim Tomislav Mikulić, pa Vida, dakle Lešković ima sve preduvjete za uzlet karijere u modrom dresu. J nl

Linker
21. travanj 2024 22:42