Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
DOBAR POSAO U ITALIJI

DOŠAO NA MALA VRATA I ZA NULA KUNA, A OTIĆI ĆE U VELIKI KLUB I DONIJETI MILIJUNE Rijekin junak na kojeg Matjaž Kek najviše galami

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. ožujak 2017. 18:16

U ljetnom prijelaznom roku na početku sezone 2015/16. odlazak Ivana Tomečaka bio je više nego izvjestan, na Rujevici su dobro znali da moraju tražiti zamjenu nakon što prethodno nije realiziran dogovor s Markom Vešovićem, koji se vratio u Torino.

Onda je jedan dan početkom srpnja na Kantridu stigao Stefan Ristovski. Nitko se nije previše uzbudio, Ivan Tomečak igrao je sjajno sezonu ranije, postao reprezentativac, spominjao se u kontekstu mnogih klubova i u javnosti je prevladavalo pitanje može li se reprezentativac Makedonije tu nametnuti.

Uglavnom u Serie B

Iako je Ristovski za Parmu odigrao i šest utakmica u Serie A, uglavnom je igrao po drugoj ligi (Bari, Latina) i, da ne okolišamo, u očima javnosti nije bio igrač zbog kojeg bi netko pao na guzicu. No Rijekina je struka, očito, dobro znala što radi, izleti skauta u Italiju pokazali su se itekako korisnima i Rijeka je za nula kuna dobila igrača koji će na ljeto jamačno otići u neki veliki klub (već ga se zimus povezivalo s mnogim klubovima) i ostvariti milijunski transfer.

A ušao je na sporedna vrata i pred sobom našao visoko postavljenu letvicu očekivanja od Ivana Tomečaka. I uspješno je preskočio.

- Neću obećavati puno, samo ću dati sve za Rijeku, koja zaslužuje neke nove uspjehe - rekao je Ristovski na svom riječkom predstavljanju pa ubrzo počeo pričati na travnjaku.

Po Kekovom guštu

I to u toj mjeri da nekoliko mjeseci kasnije više nitko nije spominjao Tomečaka, koji je dao enorman doprinos rezultatima koje je Rijeka ostvarila u to vrijeme. Ristovski je kod Keka eksplodirao, a kakav je odnos između njih dvojice, možda najbolje oslikava kadar kod izjednačujućeg pogotka Bijelih u subotu kada je naslonio glavu na Kekovo rame i poslušao savjet stratega Bijelih.

Neće Kek nikada reći da mu je Ristovski ljubimac, ali nedvojbeno je igrač po njegovom guštu, karakterno i igrački. Bez obzira na to što na njega najviše galami; to je jednostavno Kekov način da ga drži pod tenzijom, da se ne opusti... Kek na taj način od Ristovskog izvlači maksimum, na obostrano zadovoljstvo.

Linker
20. travanj 2024 08:16